Giresun'da sel felaketi: Biri jandarma 5 kişi hayatını kaybetti

Giresun'un 7 ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana geldi
Giresun'un 7 ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana geldi

Giresun'da dün başlayan şiddetli yağışlar derelerin taşmasına, sel ve heyelan yaşanmasına neden oldu. Yaşanan sel felaketinde bir jandarma şehit oldu, 4 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada Giresunlu vatandaşları uyardı, "Suyun basabileceği yerlerde ve dere kenarlarında bulunmayın" dedi.

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

Hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiği felakette kayıp 12 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor.
Yaşanan felakette bir uzman çavuş şehit oldu
Yaşanan felakette bir uzman çavuş şehit oldu

150'ye yakın kişi kurtarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, 150'ye yakın vatandaşın kurtarıldığını söyledi.

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik verilemeyen noktaların olduğunu ifade etti.

Çaldağ-İnişdibi yolu açıldı

Bakan Soylu, Giresun Dereli, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu, Doğankent, Çaldağ-İnişdibi yollarının ulaşıma kapandığını, son aldığı bilgilere göre Çaldağ-İnişdibi yolunun açıldığını, diğer yolların da açılması için gerekli çalışmaların yapılmaya çalışıldığını aktardı.

Çevre illerden AFAD ekipleri beraber çalışıyor

Tüm arama kurtarma ekiplerinin seferber edilmiş durumda olduğuna dikkati çeken Soylu, "AFAD ekiplerimiz çevre illerden şu anda intikal halindeler. Jandarma arama kurtarma timleri hem Ankara'dan hem de Rize'den intikal halindeler. Ankara'dan gelen Samsun'a kadar geldi" ifadesini kullandı.

Birçok konut, iş yeri ve araç kullanılamaz hale geldi
Birçok konut, iş yeri ve araç kullanılamaz hale geldi

Giresun'daki vatandaşlara uyarıları

Bakan Soylu, "Yarın özellikle Çanakçı, Görele ve Doğankent'te 50 ila 100 kilogram yağmur bekleniyor, Meteorolojiden aldığımız bilgiler çerçevesinde. Özellikle Çanakçı'da yağar, o da Görele'yi de etkisi altına alırsa, buradan Görele'deki vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, dere kenarlarında ve suyun basabileceği noktalarda olmamanız gerekmektedir. Bunu şu anda Görele'deki arkadaşlarımız anons ediyorlar, etmeye de devam edecekler. Yine Çanakçı'daki vatandaşlarımıza da aynı duyuruyu yapmak isterim, Doğankent'e de yapmak isterim"

Suya iyice doyan toprağın sel ve heyelana daha da elverişli hale geldiğinin altını çizen Soylu, "Onun için gerekli tedbirleri hem biz alıyoruz hem de vatandaşımızın bu konuda tedbirli olmasını bir kez daha buradan söylemek istiyorum. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.

Neler olmuştu?

  • Bakan Soylu'nun verdiği bilgiye göre, 22 Ağustos günü sabah itibarıyla Giresun'da başlayan yağmurun öğleden sonra şiddetini artırdı.
  • Bakan Soylu, yağmurun 137 kilogram yoğunluğa kadar ulaştığına dikkati çekti, yağışın birçok ilçeyi etkisi altına aldığını aktardı.
  • İçişleri Bakanı, birçok ilçede yağmurun etkisiyle oluşan sel ve heyelanların ciddi hasar meydana getirdiğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >