Giresun’da vefat eden yaşlı adamdan şikayetçi olan doktor göreve iade edildi

Dr. Ö.Y için dün göreve iade kararı verildiği öğrenildi.
Dr. Ö.Y için dün göreve iade kararı verildiği öğrenildi.

Giresun'da, 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın gözaltına alınırken ölümüyle ilgili soruşturmada 'Beyaz kod' veren sağlık merkezinde yaşanan hadise sonrası Bakanlık tarafından açığa alınan Dr. Ö.Y için dün göreve iade kararı verildiği öğrenildi.

Giresun’da yatalak eşi Fatma Emine Topal'ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince eşi ilaçları yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'ne giden sağlık merkezinde yaşanan hadise sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Yusuf Topal için ‘Beyaz kod’ veren Dr. Ö.Y’nin göreve iade edildiği öğrenildi.

Ö.Y., görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla ölen Topal'dan davacı ve şikayetçi olmuştu.

15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Ö.Y., Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesinde, eşini görmeden ilaç yazamayacağını söylediği Yusuf Topal´ın bağırarak, bastonunu sallaması üzerine korktuğunu ve polis çağırdığını öne sürmüştü. Ö.Y., görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla ölen Topal'dan davacı ve şikayetçi olmuştu.

İSTAHED Hukuk Komisyonu Sekreteri Dr. Mustafa Tamur, 'Beyaz kod' vererek polisi çağıran DR. Ö.Y'nin bakanlık tarafından göreve iade edildiğini duyurdu.

    Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >