Girişimcilerin kendine söylediği 3 yalan

Girişimci
Girişimci

Fazla iyimserlik girişimcilerin bazen sonu olabilir. Girişimcilerin de bu konuda kendilerine dürüst olması gerekiyor.

İşte her girişimcinin kendisine söylediği 3 yalan;

Büyüdükçe işler yoluna girer
Şirket büyütmek zorlu ve uzun bir süreç. Ürünün başından sonuna kadar bütün kapsamlarında sizin kontrolünüz olmalı. Ekip ruhunu ortaya koymalısınız. Tamamen kenetlenmiş bir ekibiniz olmazsa büyümede gerçekleşmez.
Büyüdükçe işler yoluna girer Şirket büyütmek zorlu ve uzun bir süreç. Ürünün başından sonuna kadar bütün kapsamlarında sizin kontrolünüz olmalı. Ekip ruhunu ortaya koymalısınız. Tamamen kenetlenmiş bir ekibiniz olmazsa büyümede gerçekleşmez.
Bankada yeterli param var
Bankada proje için yeterli paranız olduğunu düşünmek sizin olumsuz tutumunuz olabilir. Çünkü işe başladığınızda ani çıkan masraflar aslında paranızın o kadar da büyük bir meblağ olmadığını ortaya koyabilir. Fazla yatırım almak her zaman iyidir. Fazla yatırım aldığı için pişman olan girişimci yoktur.
Bankada yeterli param var Bankada proje için yeterli paranız olduğunu düşünmek sizin olumsuz tutumunuz olabilir. Çünkü işe başladığınızda ani çıkan masraflar aslında paranızın o kadar da büyük bir meblağ olmadığını ortaya koyabilir. Fazla yatırım almak her zaman iyidir. Fazla yatırım aldığı için pişman olan girişimci yoktur.
Doğru insanları doğru göreve atamak
Şirket büyütmek bir takım oyunudur. Ekibinizin yeterli olduğunu düşünmek sizi olumsuz etkiler. Tüm yöneticiler durup kendilerine şunu sormalıdırlar: ‘Eğer ekibimi bugün yeniden kuruyor olsaydım, bu nasıl bir ekip olurdu?’ Daha da önemlisi, ‘Bundan iki sene sonra nasıl bir ekibe ihtiyaç duyacağım, ve şu an bulunduğum yerden oraya nasıl geleceğim?’ Sıklıkla cevap, mevcut ekip üyelerine yatırım yapmaktan geçer - bu yöntem şirket için en iyi yöntemlerden biridir.
Doğru insanları doğru göreve atamak Şirket büyütmek bir takım oyunudur. Ekibinizin yeterli olduğunu düşünmek sizi olumsuz etkiler. Tüm yöneticiler durup kendilerine şunu sormalıdırlar: ‘Eğer ekibimi bugün yeniden kuruyor olsaydım, bu nasıl bir ekip olurdu?’ Daha da önemlisi, ‘Bundan iki sene sonra nasıl bir ekibe ihtiyaç duyacağım, ve şu an bulunduğum yerden oraya nasıl geleceğim?’ Sıklıkla cevap, mevcut ekip üyelerine yatırım yapmaktan geçer - bu yöntem şirket için en iyi yöntemlerden biridir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >