Gmail, iOS 14 için sunulan güncellemeyle ana ekrana araç çubuğu özelliği kazandı

Gmail
Gmail

iOS ve iPadOS için güncellenen Gmail uygulaması, hem iPhone hem de iPad'lerin ana ekranlarına Gmail araç çubuğu eklemeyi sağlıyor.

Böylece uygulamayı ayrıca açmadan doğrudan ana ekran üzerinden e-postalar arasında arama yapmak, gelen e-postalara ulaşmak ve yeni bir e-posta oluşturmak mümkün oluyor.

iPhone kullanıcıları için Gmail deneyimi son birkaç yıldır istikrarlı şekilde artmaya devam ediyor. Apple ve Google bu noktada önemli iş birlikleri yapıyor. Son yayınlanan güncelleme de bu noktada kullanıcıların işlerini önemli oranda kolaylaştıran yenilikler içeriyor.

Gmail araç çubuğu, e-posta istemcisi deneyimini zenginleştiriyor.

Gmail araç çubuğu bu şekilde bir görünüm sunuyor. Üstte arama çubuğu, altta ise e-posta oluşturma ve gelen kutusunu görüntüleme düğmeleri yer alıyor.
Gmail araç çubuğu bu şekilde bir görünüm sunuyor. Üstte arama çubuğu, altta ise e-posta oluşturma ve gelen kutusunu görüntüleme düğmeleri yer alıyor.

Gmail'in yeni sürümü iPhone ve iPad'lerde ana ekrana doğrudanaraç çubuğu eklemeyi sağlıyor. Böylece iOS 14 ile birlikte hayata geçen 'ana ekran araç çubukları' Gmail için de gerçek oluyor. Peki ama Gmail'in araç çubuğu ne işe yarıyor? Bu sayede 4 x 2 formunda oluşturulabilen bir araç çubuğuyla hızlıca e-posta oluşturmak, gelen kutusuna gitmek ya da e-postalar arasında arama yapmak mümkün oluyor.

Öne çıkan birçok uygulamada olduğu gibi iOS için de Gmail tutarlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bazı sürümler yalnızca hata düzeltmeye ve performans artırmaya yönelik olsa da bu tip doğrudan ek özellikler sağlayan birtakım güncellemeler de sunuluyor.

Gmail'in 6.0.201101 sürüm numaralı güncellemesi şu anda tüm kullanıcılara sunulmuş durumda. Aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >