Google Arts & Culture uygulamasına Van Gogh tablosu desteği eklendi

Van Gogh
Van Gogh

Yapay zekâ ve makine öğreniminden yararlanan Google Arts & Culture, artık Van Gogh ya da Frida Kahlo gibi önemli ressamların çizdiği tablolardan esinlenmeyi sağlıyor.

Böylece ön kamerayla çekilen fotoğraf ya da videolar sanat eserlerine dönüştürülebiliyor.

Google, hemen her mobil uygulamasındaki gibi

Arts & Culture'de de yapay zekâ desteğinden yaralanıyor. Yayınlanan son güncelleme ise bu uygulamanın kullanıcılarla etkileşimini önemli oranda artıracak gibi gözüküyor. Zira yapay zekâ desteği, Van Gogh ya da Frida Kahlo gibi ressamlara çizim yaptırsanız nasıl gözükeceğini tasvir etmeye çalışıyor.

Ayrıca 14.yüzyıla ait çeşitli tablolarda da benzer yapay zekâ desteğinden yararlanılabiliyor.
Ayrıca 14.yüzyıla ait çeşitli tablolarda da benzer yapay zekâ desteğinden yararlanılabiliyor.

Sanat Filtreleri olarak isimlendirilen özellik, kullanıcıların yüzünü ön kamerayla hızlıca tarayarak sanat eseri gibi gözükmesini sağlıyor. Bu da aslında sosyal medyada paylaşım için fotoğraflara ayrı bir hava katıyor.

Arts & Culture uygulamasında yalnızca Van Gogh ya da Frida Kahlo tabloları değil, bunlara ek olarak 14. yüzyıla ait tablolar da filtre olarak test edilebiliyor.

Bu tip diğer uygulamaların yanı sıra Google'ın yapay zekâsı ve makine işlemesi çok daha verimli çalışıyor. Dolayısıyla filtreler hem de kısa sürede karşınıza geliyor hem de çok daha gerçekçi bir görünüm sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >