Google, Coronavirüs nedeniyle personellerine 'evden çalışın' uyarısı yaptı

Google Coronavirüs
Google Coronavirüs

Facebook, Twitter, Google ve Apple gibi şirketler önlemleri sıkılaştırmaya devam ediyor. devam ediyor.

Google, Kuzey Amerika'daki personele 10 Nisan'a kadar 'evden çalışma' çağrısında bulundu.

Facebook, Twitter, Google, Apple ve diğer birçok teknoloji şirketi 'Koronavirüs' endişesiyle yeni önlemler almaya başlıyor.

Şirketler, personellerine 'evden çalışma' uyarısı yaparken bir yandan da Koronavirüs'ün yayılmasını önlemek amacıyla önlemlerini artırıyor.

Koronavirüs endişesi teknoloji şirketlerine 1 milyar dolarlık ekonomik kayba neden oldu.

Konuyla alakalı en somut örneklerden biri Apple'dan geliyor. Zira şirket, bazı mağazalarında müşteriler arasındaki mesafeyi artırmak için dekorasyonu değiştiriyor. Öte yandan Koronavirüs'ün teknoloji organizasyonlarını etkilemesiyle birlikte iptal edilen fuar ve etkinliklerin toplam ekonomik maliyeti 1 milyar doları aştı.

Geçen hafta COVID-19'un yayılma hızını düşürmek amacıyla Washington'daki personelin 'evden çalışması' yönünde bir açıklama yapan Google, kapsamı daha da genişletiyor. Şu anda Kuzey Amerika'daki tüm çalışanların 10 Nisan'a kadar evden çalışması gerektiği konusunda uyarıyor.

Coronavirüs etkisi İtalya ve İran'da da artmaya devam ediyor.
Coronavirüs etkisi İtalya ve İran'da da artmaya devam ediyor.

Üstelik kapsam alanı her geçen gün genişliyor. Şirket sözcüsü, Avrupa'da da benzer bir sisteme geçileceğini bildirdi. Evet; şu an için Avrupa'da tam anlamıyla tüm ofislerde aynı karar söz konusu değil. Fakat Koronavirüs'ün yaygın olduğu bölgeler için yine bu tip önlemler söz konusu olacağı kesin.

Google bir yandan da yeni kurduğu COVID-19 fonuyla tüm geçici personelin ücretli hastalık izni alabileceğini özellikle belirtiyor. Yani personeller ofislere gidemediğinde maaşlarını almaya devam edebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >