Google Haritalar yakında koronavirüs vaka sayılarını göstermeye başlıyor

Google Haritalar
Google Haritalar

Google Haritalar, şu anda test aşamasındaki sistemle birlikte harita üzerinden COVID-19 vaka sayılarını göstermeyi test ediyor.

Doğrudan harita üzerinden bölge bölge sayıların gösteriliyor olmasının sosyal farkındalık açısından fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Bu sayede vakaların yüksek olduğu bölgelere seyahatlerin düşmesi söz konusu olabilir.

Sık sık güncellenerek yeni özelliklerin eklendiği Google Haritalar, yapay zekâyla trafik durumunu önceden tahmin edip, sürücülerin sürprizle karşılaşmasını önlemek istiyor. Çatı şirket Alphabet'in bünyesindeki DeepMind işbirliğiyle geliştirilen bu sistem, varış süresinde sapma olmadan tahmin etmeye çalışıyor.

Google Haritalar, vaka sayılarını bölge bölge göstermeye başlıyor.
Google Haritalar, vaka sayılarını bölge bölge göstermeye başlıyor.

Uygulamalara yönelik sızıntılarıyla bilinen Jane Manchun Wong, Google Haritalar'da vaka sayılarını gösteren yeni bir güncelleme yayınlanacağını duyurdu. Yani aslında vaka sayıları dünya haritasında bölge bölge görülebilecek.

Böylece belirli kaynaklardan elde edilen veriler haritaya yansıtılıyor.
Böylece belirli kaynaklardan elde edilen veriler haritaya yansıtılıyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasındaki gibi bir yapıyla bu verileri doğrudan harita üzerinde görmek insanların bazı bölgelere seyahatini azaltması ya da sınırlandırması anlamına geliyor. Yani bir sosyal farkındalık oluşturması açısından büyük önem taşıyor.

Tabii bu verilerin tam olarak hangi kurumdan elde edileceği de büyük önem taşıyor. Johns Hopkins Üniversitesi, New York Times, Wikipedia ve Brihanmumbai MunicipalCorporation verilerin ilk kaynağı olacak. Ama bunlara ek olarak bölgesel bazlı olarak yerel kaynakların da bilgi elde etmek amacıyla kullanılacağı tahmin ediliyor.

Az önce de bahsettiğimiz gibi verilerin harita üzerinden görünebiliyor olması çok önemli. Ayrıca ek olarak ilerleyen süreçte derinlemesine bir analiz gerçekleştirip sokak sokak vaka sayılarının verilmesi söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >