Google, Hindistan'da 'dünyanın en büyük ücretsiz internet ağını' kurdu

Google Hindistan
Google Hindistan

Google, Hindistan genelinde toplamda 400 tren istasyonuna kurduğu dünyanın en büyük ücretsiz internet ağıyla 8 milyon kişiyi internete bağlamayı amaçlıyor.

Aralarında Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın da yer aldığı önemli isimler, - özellikle ulaşılması zor bölgelere - ücretsiz internet bağlantısı sağlamak için çalışmalar yapıyor. Google ise Hindistan'da projenin kapsamını epey genişleterek, 'dünyanın en büyük ücretsiz internet ağı' projesini başlattı. Toplamda 400 tren istasyonunda yapılan altyapı düzenlemeleriyle yüksek hızlı interneti toplamda 8 milyona yakın kişinin kullanması bekleniyor.

Her kullanıcı ortalama 350 MB veri tüketiyor

Şirket, bu ücretsiz internet ağlarına bağlanan kişilerin tek oturumda ortalama 350 MB veri harcadığını belirtiyor. Hindistan, ülke genelinde 4.1 megabit'lik ortalama internet hızıyla Asya'ın en yavaşı. Fakat, bu projeyle birlikte internete hızlıca erişmek isteyen kişiler tren istasyonlarına kurulan Wi-Fi noktalarından yararlanabiliyor. Google şimdi de tren istasyonları dışında bahçeler, hastaneler, karakollar ve ofislerde de benzer yolu izlemek istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >