Google, medya şirketine ürettiği haberleri kullanmak için ödeme yapacak

Arşiv
Arşiv

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, Avustralyalı medya şirketi Seven West Media'ya ürettiği haber içeriklerini kullanmak için ödeme yapacak.

Google, Avustralya'nın önde gelen medya şirketlerinden Seven West Media ile ürettiği haber içeriklerini ücret karşılığında kullanmak için anlaşma yaptı.

Tarafların ortak açıklamasında, şirketler arasında "uzun dönem ortaklık" anlaşmasına varıldığı belirtildi.

CEO'lar görüştü

Açıklamada, Avustralyalı bakanlar ve medya temsilcileri, Facebook Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg ve Google'ın CEO'su Sundar Pichai'nin hafta sonu görüştüğü kaydedildi.

Anlaşmanın görüşmelerin ardından yapıldığı aktarılan açıklamada, söz konusu anlaşmaya göre, 'Google Haberler'in kullandığı haber içeriği için Seven West Media'ya ödeme yapacağı duyuruldu.

Ödeme hakkında bilgi verilmedi

Açıklamada, Google'ın medya şirketine ne kadar ödeme yapacağına dair bilgi verilmedi ancak Seven West Media, anlaşmanın netlik kazanmasının ardından 30 gün içinde daha detaylı açıklama yapılacağını belirtti.

Öte yandan, Seven West Media'nın rakibi olan "Nine Entertainment" medya şirketinin adını açıklamadığı kaynaklarına göre, anlaşmanın değeri yıllık 23 milyon dolar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >