Google Play'deki kötü amaçlı uygulamaların indirilme sayısı 335 milyonu aştı

Google Play
Google Play

● Eset araştırmacısı, yeni yayınladığı raporda Google Play'de toplamda 172 zararlı uygulama olduğunu bildiriyor.

● Bu uygulamaların toplamda indirilme sayısı ise 335 milyonu aşıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google, Android için kötü amaçlı uygulamaların yayılmasını engellemek istiyor. Bu yüzden hem Android içinde hem de Google Play'deki diğer uygulamalarda güvenlik kalkanını artırıyor. Ama yapılan araştırmalar yine de Play Store'daki zararlı uygulamaların çok fazla kişi tarafından indirildiğini gösteriyor.

Google Play'de zararlı olduğu tespit edilen toplamda 172 uygulama var. Bu uygulamalar toplamda 335 milyon kez indirilmiş.
Google Play'de zararlı olduğu tespit edilen toplamda 172 uygulama var. Bu uygulamalar toplamda 335 milyon kez indirilmiş.

Eset araştırmacısı LukasStefanko'nun Eylül'deki araştırmaları, Play Store'da yer alan toplamda 172 zararlı uygulamanın toplamda 335 milyondan fazla indirildiğini ortaya çıkarıyor.

Google Play'de bulunan zararlı yazılımların farklı türleri de var. Bunlar arasında abonelik, SPAM, gizli reklam ve SMS abonelik uygulamaları geliyor.

Son bir ayda uygulamaların kaç kez yüklendiği belli değil. Ama toplam yükleme miktarı aslında endişeyi önemli oranda artırıyor. Zararlı yazılımların çoğu Google tarafından temizlenmiş durumda. Ancak yine de mobil uygulamalara dikkat etmek şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >