Google, telefon ekranını hoparlöre dönüştüren girişimi satın aldı

Google Pixel
Google Pixel

Kendi bünyesinde akıllı telefon geliştirmeye başlayan Google, geçen yıl satın aldığı bir girişim sayesinde gelecek modellerinde ekranı hoparlöre dönüştürerek mobil sektörde bir ilke imza atabilir.

Bloomberg, Google'ın geçen yıl satın aldığı bir teknoloji girişimine dair ilk detayları paylaştı. HTC'nin bir bölümünü bünyesine katarak akıllı telefon geliştirme faaliyetlerini tamamen kendi içerisinde sürdürme kararı alan internet devi, ar-ge ekibini kuvvetlendirecek İngiltere merkezli bir şirketi bünyesine katmış. Redux adlı şirket, telefon ekranını titreşimle hoparlöre dönüştürebilen teknolojisiyle dikkat çekiyor.

2013'te Cambridge'de kurulan Redux, mobil cihaz ekranlarına titreşimle fiziksel geri bildirim özelliği kazandırma ve hatta ekranı hoparlör olarak kullanma dahil birçok işlev elde edilebilen bir teknolojiyle uğraşıyor. Ağustosta Google bünyesine katıldığı ortaya çıkan girişimin gelecek Google Pixel telefonları için ar-ge faaliyetlerine dahil olduğu tahmin ediliyor.

Daha önce geliştirdiği teknolojinin hünerlerini bir prototip tablet üzerinde MWC 2017'de basının beğenisine sunan Redux, Google'ın telefonlarındaki güçlü hoparlör takıntısına çözüm olabilir. Ses çıkış ızgarasına ihtiyacı ortadan kaldıran bu teknoloji, akıllı telefonların daha pürüzsüz bir kasa tasarımıyla üretilebilmesinin de önünü açacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >