Google ve Amazon, 'AirPods benzeri' kablosuz kulaklık üretebilir

AirPods

Apple'ın ardından diğer şirketler de kablosuz kulaklık üretimi için tetikte bekliyor. Söylentiler, gelecek yılın ortasına kadar Google ve Amazon'un AirPods benzeri kablosuz kulaklık üreteceği yönünde. Detaylar haberimizde:

Güncellenen AirPods ile ilgili bir dizi haber var. Ancak bunların büyük kısmı ürünün ne zaman satışa sunulacağı yönünde bilgiler veriyor. Şu an net bir tarih olmamasına rağmen yeni AirPods'ların önümüzdeki yılın hemen başında tanıtılacağı tahmin ediliyor. Ardından en büyük değişimin aslında 2020'de gerçekleşeceği söyleniyor. Yani aslında yeni AirPods'ların hem tasarım hem de özellik kısmında asıl büyük yenilikleri 2020'de sunacağı tahmin ediliyor.

Google ve Amazon'un 2019'da kablosuz kulaklıklarını tanıtması bekleniyor.
Google ve Amazon'un 2019'da kablosuz kulaklıklarını tanıtması bekleniyor.

Google ve Amazon da kablosuz kulaklık üretecek

Ancak Apple'ın AirPods ile başlattığı bu furya diğer şirketler tarafından da yakından takip ediliyor. Hatta başta Samsung olmak üzere birçok dev bu formu temel alan kablosuz kulaklıklar tasarladı. Hatta önümüzdeki dönemlerde AirPods mantığı ile hayata geçirilen ürünlerin sayısının daha da artacağı öngörülüyor. Şu an AirPods benzeri kablosuz kulaklıklar üzerinde çalışan Google ve Amazon'un da yakında bu tür ürünlerini sahneye çıkarması bekleniyor.

Özellikle Apple sızıntılarıyla bilinen Ming-Chi Kho, yılın ikinci yarısında hem Google hem de Amazon'un AirPods'a benzer ürünleri satışa çıkarabileceği ifade ediyor. Hatta bununla alakalı çeşitli istatistikler de veriliyor. Gelecek yıl sonuna kadar iki şirketin toplamda 20 milyon adede varan kablosuz kulaklık satışı yapabileceği tahmin ediliyor.

Yeni AirPods'ta çipin değişmesi de söz konusu.
Yeni AirPods'ta çipin değişmesi de söz konusu.

Yeni AirPods'ta neler bekleniyor?

Yeni nesil AirPods'tan beklentiler hayli yüksek. Kullanıcılar artık hareket sensörüne çok daha fazla yetenek atanması gerektiğini düşünüyor. Şu anda müziği durdurma, müziği devam ettirme ya da Siri'yi aktif etme gibi işlemler yapılabiliyor olsa da kullanıcılar en azından ses kontrollerini de AirPods üzerinden yapmak istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >