Google, yeni deneysel uygulamalarıyla telefon kullanımı sınırlandırmayı sağlıyor

Google
Google

Google, telefon kullanımını sınırlandırmayı sağlayan deneysel uygulamaları duyurdu.

Activity Bubbles, Envelope ve Screen Stopwatch isimli mobil araçlar, aşırı yoğun kullanımın önüne geçmeye odaklanıyor.

Google, telefon kullanımını sınırlandırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şirket son olarak deneysel Android uygulamalarını da tanıttı. Activity Bubbles, Envelope ve Screen Stopwatch olarak isimlendirilen yeni araçların üçü de aslında telefon kullanımını sınırlandırmaya odaklanıyor.

Deneysel uygulamalar Google Play'den indirilebiliyor

Activity Bubbles ve Screen Stopwatch, telefon bağımlılığından kurtulmak isteyenler için basit birer görselhatırlatıcıgörevini üstleniyor. Telefon kilidini her açtığınızda ana ekranında bir kabarcık oluşturan Activity Bubbles, bu minik baloncukları telefon kullanımına bağlı olarak büyütüyor.

Asıl zorluk uygulamalara sadık kalmak.

Deneysel uygulamalar, kullanıcıların ne kadar süre telefonla zaman geçirdiğini net biçimde görmesine yönelik araçlar sunuyor.

Screen Stopwatch ise adından da anlaşılabileceği üzere bir ekran kronometresi. Telefonun gerçek zamanlı ne kadar süre aktif olduğunu söyleyerek yoğun kullanımı sınırlandırma görevini üstleniyor. Google'ın diğer dijital refah çabalarında da olduğu gibi zorluk aslında bu uygulamaları kullanıp sadık kalmak. Apple'ın her hafta sonu bildirim şeklinde gönderdiği 'kullanım raporu' birçok kişi için durumu özetler nitelikte. Zira kullanıcıların büyük bölümünde rakamlar katlanarak artmaya devam ediyor.

Artık işletim sistemlerinde de mevcut

Android 10 ve iOS 13 mobil işletim sistemlerine entegre edilen 'günlük limit' özelliğinin sebebi de tam olarak bu. Artık mobiluygulamaların büyük bölümünde de kullanımı sınırlandırmayı daha doğrusu kontrol altına almayı sağlayan özellikler yer alıyor. Sayaç mekanizmasıyla çalışan bu özellikler, süre tamamlandığında uygulamayı kapatıyor ve hatta şifre istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >