Google, zararlı 300 uygulamayı daha Google Play'den kaldırıyor

Android
Android

Google; çoğu dosya yöneticisi olarak görev yapan ve sisteme kolayca sızıp zararlı yazılım bulaştıran uygulamaları devre dışı bırakmak için yeni bir çalışma başlattı. İlk aşamada 300 farklı uygulama, mağazadan kaldırıldı.

Hem Apple hem de Google, App Store ve Google Play mağazalarında yer alan zararlı uygulamaları saf dışı bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Apple ciddi bir temizlik yapmış; binlerce uygulamayı App Store'da kaldırmıştı. Son olarak benzer bir hamle de Google'dan geldi.

Zararlı uygulamaların temizlenme süreci önümüzdeki süreçte de devam edecek.
Zararlı uygulamaların temizlenme süreci önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Her ne kadar sayı Apple'a göre az olsa da; Google da 300 farklı uygulamayı Android uygulama mağazasından kaldırmış durumda. Peki ama bunun asıl sebebi ne? Google, bu 300 uygulamayı olası DDoS saldırılarında kullanılabileceği için kaldırdı.

Özellikle dosya yöneticisi görevini yerine getiren uygulamaların sisteme sızması kolay olduğu için listenin büyük bir bölümünü bu tür mobiluygulamalar oluşturuyor. Google, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise zararlı yazılımların bulaştığı uygulamaların cihazlardan kaldırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >