Gözler Kabine toplantısında: Normalleşme için beklenen gün geldi

Arşiv
Arşiv

Normalleşme için milyonlarca vatandaşın beklediği gün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlamalarla ilgili işaret ettiği Kabine toplantısı bugün yapılacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan; yüz yüze eğitim, restoranların açılması, illerdeki risk durumu ve sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin konularda alınan kararları açıklayacak.

İl il normalleşme adımları, koronavirüsle mücadelede yeni dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. Kabine Toplantısı'nda kademeli normalleşmenin ayrıntıları belli olacak. Kısıtlamaların kaldırılması, her il özelinde değerlendirilecek. Risk durumuna göre karar verilecek. Tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu, çok yüksek riskli iller de kırmızı ile gösterilecek.

İller risk durumuna göre ayrılacak

Kabine toplantısında kademeli normalleşmenin ayrıntıları belli olacak. Kısıtlamaların kaldırılması, her il özelinde değerlendirilecek. Risk durumuna göre karar verilecek. Tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu, çok yüksek riskli iller de kırmızı ile gösterilecek.

Kafe ve restoranların durumları değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan restoran ve kafelerle ilgili de bugünkü toplantıyı işaret etmişti. Koronavirüs Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarına göre bu alanda bir esnemeye gidilip gidilmeyeceği değerlendirilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması bitecek mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasının da detayları bugünkü Kabine toplantısında belli olacak. İllere göre gevşeme olması bekleniyor. Her il yönetimi vaka sayısına göre karar alacak. Yerel yönetimler bu konuda belirleyici olacak. 65 yaş üstü için de sokak kısıtlaması saatleri esnetilebilir.

Eğitimde son durum ele alınacak

Hem Bakanlık tarafından hem de Valilikler aracılığıyla yüz yüze eğitime geçiş bugün gerçekleşecek toplantının beklenileceği açıklanmıştı. İllerin salgın koşullarına göre hem yüz yüze eğitim hem de sınavlara ilişkin detaylar alınan kararlar sonrası ortaya çıkacak.

Aşı çalışmaları değerlendirilecek

Kabine Toplantısı'nda Türkiye'deki aşılanma süreci de değerlendirilecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya'dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >