Gümrükten geçirilmeye çalışılan 10 enteresan şey

Herhalde gümrük haberleriyle ilgili en çok duymaya alıştığımız şey uyuşturucunun geçirilmesidir. Peki geçirilmeye çalışılan en tuhaf şeyleri duydunuz mu?

21 Mart 2004 çantada fok balığı kafası
Denver'dan Boston'a uçan bir biyoloji öğretmeninin çantasında bir fok balığı kafası bulunmuştu. Öğretmen yetkililere fok balığını kumsalda bulduğunu ve eğitimsel sebepler için kafasını kopardığını belirtti. Yetkililer kafaya el koydu.
21 Mart 2004 çantada fok balığı kafası Denver'dan Boston'a uçan bir biyoloji öğretmeninin çantasında bir fok balığı kafası bulunmuştu. Öğretmen yetkililere fok balığını kumsalda bulduğunu ve eğitimsel sebepler için kafasını kopardığını belirtti. Yetkililer kafaya el koydu.
7 Haziran 2005 Kostüm içine gizlenmiş balıklar
51 canlı tropikal balık 2005'te Melbourne havaalanında bir kadın vücudundan garip sesler çıktığı için durduruldu. Kadının özel olarak dizayn edilmiş bir kostümün içindeki 15 konteynırda 51 canlı tropikal balığı taşıdığı fark edildi.
7 Haziran 2005 Kostüm içine gizlenmiş balıklar 51 canlı tropikal balık 2005'te Melbourne havaalanında bir kadın vücudundan garip sesler çıktığı için durduruldu. Kadının özel olarak dizayn edilmiş bir kostümün içindeki 15 konteynırda 51 canlı tropikal balığı taşıdığı fark edildi.
11 Şubat 2006 Saçları, dişleri ve derisiyle birlikte bir kafatası
2006'da Haiti'den Miami'ye gitmek isteyen bir kadın yanında saçları, dişleri ve derisiyle birlikte bir insan kafatası getirmek istedi. Ölüm sertifikası veya eğitimsel sebepler için getirildiğine dair bir belge olmadan insan kalıntıları taşımak yasal değil. Kafatasının o sene ölmüş olan bir Afroamerikan adama ait olduğu zannediliyor. O zaman 30 yaşında olan kadın gümrük yetkililerine kafatasını Haiti'den satın aldığını ve büyü yapmak için kullanacağını söyledi.
11 Şubat 2006 Saçları, dişleri ve derisiyle birlikte bir kafatası 2006'da Haiti'den Miami'ye gitmek isteyen bir kadın yanında saçları, dişleri ve derisiyle birlikte bir insan kafatası getirmek istedi. Ölüm sertifikası veya eğitimsel sebepler için getirildiğine dair bir belge olmadan insan kalıntıları taşımak yasal değil. Kafatasının o sene ölmüş olan bir Afroamerikan adama ait olduğu zannediliyor. O zaman 30 yaşında olan kadın gümrük yetkililerine kafatasını Haiti'den satın aldığını ve büyü yapmak için kullanacağını söyledi.
3 Şubat 2009 Pantolona saklanmış canlı güvercinler 
2009 yılında Dubai'den Melbourne'e uçan bir genç adam Avustralya'ya bacağına bağladığı iki güvercinle girmeye çalıştı. Kuş yumurtası, sebze tohumu ve patlıcan da getirmeye çalışan adam Avustralya yasalarına takıldı ve yakalandı.
3 Şubat 2009 Pantolona saklanmış canlı güvercinler 2009 yılında Dubai'den Melbourne'e uçan bir genç adam Avustralya'ya bacağına bağladığı iki güvercinle girmeye çalıştı. Kuş yumurtası, sebze tohumu ve patlıcan da getirmeye çalışan adam Avustralya yasalarına takıldı ve yakalandı.
27 Ağustos 2010 Canlı kaplan yavrusu
Basit bir X-ray cihazı bir Taylandlı kadının 2010'da yavru bir kaplanı İran'a sokmasını engelledi. Kadının çantasında uyutulmuş 2 aylık yavru bir kaplan ve yetkilileri kandırmak için hemen yanında dondurulmuş bir kaplan buldu. Bangkok havaalanındaki X-ray cihazı hayvanın kalp fark etti. Kadın, kaplanın neden çantasında bulunduğunu bilmediğini belirtti.
27 Ağustos 2010 Canlı kaplan yavrusu Basit bir X-ray cihazı bir Taylandlı kadının 2010'da yavru bir kaplanı İran'a sokmasını engelledi. Kadının çantasında uyutulmuş 2 aylık yavru bir kaplan ve yetkilileri kandırmak için hemen yanında dondurulmuş bir kaplan buldu. Bangkok havaalanındaki X-ray cihazı hayvanın kalp fark etti. Kadın, kaplanın neden çantasında bulunduğunu bilmediğini belirtti.
20 Temmuz 2010 Minyatür maymunlar
2010'da Mexico City havaalanında bir adam tişörtündeki kabarıklık yüzünden durduruldu. Adamın tişörtünün altında 15 santim boyutundaki 18 tane titi maymunu ele geçirildi. Yetkililer adamı durdurduğunda iki maymun hayatını kaybetmişti.
20 Temmuz 2010 Minyatür maymunlar 2010'da Mexico City havaalanında bir adam tişörtündeki kabarıklık yüzünden durduruldu. Adamın tişörtünün altında 15 santim boyutundaki 18 tane titi maymunu ele geçirildi. Yetkililer adamı durdurduğunda iki maymun hayatını kaybetmişti.
13 Ocak 2012 190 kilo inek beyni 
2012'de Kahire havaalanındaki yetkililer üç Sudanlı yolcunun büyük dondurucu kutularında getirdiği 190 kilo inek beynini ele geçirdi. Bu başka ülkeye getirilmek istenen garip bir şey olarak görülse de buna benzer kaçakçılıklar birden fazla kez yaşandı. Çünkü Mısırlılar inek beyni yemeyi seviyor ve bu Sudan'da çok ucuz. Yetkililer ele geçirilen beyinleri imha etti.
13 Ocak 2012 190 kilo inek beyni 2012'de Kahire havaalanındaki yetkililer üç Sudanlı yolcunun büyük dondurucu kutularında getirdiği 190 kilo inek beynini ele geçirdi. Bu başka ülkeye getirilmek istenen garip bir şey olarak görülse de buna benzer kaçakçılıklar birden fazla kez yaşandı. Çünkü Mısırlılar inek beyni yemeyi seviyor ve bu Sudan'da çok ucuz. Yetkililer ele geçirilen beyinleri imha etti.
7 Nisan 2014 Keçi etine saklanmış uyuşturucu
Uyuşturucular kaçakçıların gümrükten en çok geçirmeye çalıştığı yasadışı ürünlerden biri. Bir uyuşturucu kaçakçılığı ise New York'un JFK havaalanında yaşandı. Trinidad'dan New York JFK havaalanına gelen bir adam 3 kilodan fazla kokaini 3 büyük keçi eti parçasına yerleştirip bu kokainli etleri bavuluna koymuştu.
7 Nisan 2014 Keçi etine saklanmış uyuşturucu Uyuşturucular kaçakçıların gümrükten en çok geçirmeye çalıştığı yasadışı ürünlerden biri. Bir uyuşturucu kaçakçılığı ise New York'un JFK havaalanında yaşandı. Trinidad'dan New York JFK havaalanına gelen bir adam 3 kilodan fazla kokaini 3 büyük keçi eti parçasına yerleştirip bu kokainli etleri bavuluna koymuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >