Güvenli Bölge: Mete Yarar'dan F-35 açıklaması

İsmail Halis-Mete Yarar
İsmail Halis-Mete Yarar

GZT'de her salı canlı yayınlanan "Güvenli Bölge"de bu haftaki gündemi izleyiciler belirledi. Programı takip eden izleyicilerin anlık sorularına İsmail Halis ve Mete Yarar anlık cevap verdi. Mete Yarar programda yerel seçim sonuçlarına F-35 teslimatına dair değerlendirmelerde bulundu.

GZT takipçilerinin her salı merakla beklediği "Güvenli Bölge" programında İsmail Halis ve Mete Yarar, takipçilerden gelen soruları yanıtladı.

Mete Yarar ve İsmail Halis, programın başında yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerin büyük olaylar olmadan atlatılmış olmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Terör Uzmanı Mete Yarar, şunları kaydetti.

  • "Dünyanın neresinde bir yerel seçim her ülkeden gelen basın mensupları tarafından takip edilir? Mesela hiç Fransa Belediye başkanı hangi partiden diye araştırdık mı? Muazzam sayıda basın mensubu yerel seçim için buraya geldi. Neden bir yerel seçim bu kadar yurt dışındaki basın mensupları tarafından takip edildi."

AB raportörü sıfatı taşıyan Kati Piri'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanıyla çekişmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştığını hatırlatan İsmail Halis şunları söyledi:

  • "Mısır kadar dünyanın gözleri önünde 500e yakın insanın şehit edildiği bir ülkede yapılmış seçimlere bile mesafeli olan Kati Piri, Türkiye seçimlerine dair Tweet atıyor. Michael Rubin’in Tweetine bakıyoruz. Şimdi de. Rubin’in kişisel menkıbesine biyografisine bakmanız yeterlidir. Hakikaten bu yerel seçimden çok daha fazlası demek ki garip bir küresel fotoğraf çıkıyor ortaya."

"Şehitlerin haklarını koruyamayacaksak bu can bu bedende neden bulunuyor"

15 Temmuz hain Darbe Girişimini hatırlatan Yarar,

"Söylenecek çok söz var. Şehitlerin haklarını koruyamayacaksak bu can bu bedende neden bulunuyor derim her zaman, her gittiğim yerde. Hiç arkamızı dönmedik. Şehitlerine sahip çıkamayanlar canlısına hiç sahip çıkamazlar."

"Önce demokrat olacaksın"

"Önce demokrat olacaksın kardeşim. Mısır’da Mursi devrildiğinde siyasal İslamcı onlar diye umursamayanlar vardı. Seçilmişe, eğer demokratsan sahip çıkacaksın."

  • "Seçimlerde eğer bir hata varsa bu maddi olarak düzeltilebilecekse düzeltilmelidir. Bir önceki Yalova seçiminde aynı şey yaşanmamış mıydı? Dünyada katılımın en yüksek olduğu seçimler icra ediyoruz. Bu ülke çok uzun zamandan beri seçme seçilme hakkını sağlamış."

Demokrasi getiriyorlar ya Irak’a Libya’ya getirdiler hani. Şu An Saddam, Kaddafi bile aranır hale geldi.

Yarar'dan seçim değerlendirmesi

"Bugün itirazlar geldi.İtirazlar sonuçlandığında kim kazandıysa mazbata kendilerine verilecek. Bu tüm partiler için böyle kimin oy hakkı yeniryor ise hangi parti olursa olsun bu mücadeleyi yapması lazım.

Türkiye için bu seçimden önce ne planlanmıştı? Seçimin ertesi günü ilk açıklayacakları şey F-35’ler demiştim."

GZT takipçilerinin soruları

Mete Yarar ve İsmail Halis, Brezilya Kara Havacılık Komutanlığının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirdiği Atak test ve değerlendirme faaliyeti sonrası, helikopterin Brezilya’daki performansına dair konuştu.
Mete Yarar ve İsmail Halis, Brezilya Kara Havacılık Komutanlığının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirdiği Atak test ve değerlendirme faaliyeti sonrası, helikopterin Brezilya’daki performansına dair konuştu.

Şırnak sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanlar hangi partiye oy vereceğini kendisi tespit eder. Hangi partilerin seçime gireceğini de Yüksek Seçim Kurulu belirler. Benim burada parti isi zikretmeden başından beri söylediğim şey, terör örgütlerine terör örgütü diyemeyen örgütlerden bu ülke çok şey çekiyor. Bölge halkının hayatı okumasını en çok orada gezersen anlayabilirsin. En çok bölge halkı üzerindeki terör baskısı azaldığı andan itibaren sistem değişemeye başladı. Örgütün kara yüzünü bölgedekiler gördü, yaşadı. Şırnak, PKK’dan en fazla çeken yerlerden bir tanesi. Şırnak terörden etkilenen tek il merkezidir.

İsrail, Yunanistan ve Mısır, bu üçlü grupla Türkiye baş edebilir mi?

Bence sormaya bile gerek yok, başedebilir mi şüphesi bir şüphe ifade eder. Türk evladı kendi ülkesiyle ilgili bir şüpheyi içinde barındırmamalı. O noktayı kalbine düşürmemeli. Başedebilir mi değil onlar baş edebilir mi? Bunu sorsunlar kendilerine. Böyle soruları hiç sormayalım geçmişte de yaşadık. Yedi düvelle de yaşadık. Herkes boyunun ölçüsünü aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >