Güvenli Bölge: Barış Pınarı Harekatı yeniden başlayacak mı?

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'de Türkiye'nin ve dünyanın gündem maddeleri enine boyuna masaya yatırıldı. Anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumuyla sizlerle...

Haseke ve Rakka'da Gallup tarafından yapılan anketteki Hangi gücü istersiniz? sorusuna yüzde 55 ile Türkiye'nin çıkmasına ilişkin Mete Yarar "Birçok yerde bende anketler yaptım. Hangi ülkeye gitmek istersiniz? diye sorduğumda Türkiye cevabını aldım. Türkiye'ye geçmek istiyorsanız neden? diye de sordum.Adalet,can güvenliğinin sağlanacak olması nedeniyle olduğu söylendi.Suriye'de, Afganistan'da,Lübnan'a da sorsanız aynı cevabı alacaksınız. Kosova'ya da sorsanız Türkiye cevabını alırsınız."dedi.

Sürü İHA'ların videosu ile ilgili Mete Yarar "Türkiye robotik anlamda iyi bir noktaya geldi. Bu kamikaze droneları bunları TİHA'lar kullanacak. Operasyonların vazgeçilmez bir parçası olacak. Bu yapılanlar Türk savunma sanayisini iyi yerlere taşımaktadır."dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >