Güvenli Bölge'de Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyon konuşuldu

"Güvenli Bölge"
"Güvenli Bölge"

İsmail Halis ve Mete Yarar’ın sunumuyla GZT sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanan "Güvenli Bölge" programında bu hafta, Türk Silahı Kuvvetleri'nin en derin hava harekatı ile Fırat'ın doğusunda terör temizliği konusu masaya yatırıldı. TSK'nın Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik yapılacak harekatta öncelikle hava harekatı, topçu atışları ve SİHA’larla iyi bir temizliğin yapılacağına değinen Mete Yarar, "Tünellerin kazılması teröristlerin ne kadar hazırlık yaptığını ortaya koyuyor. Bu tünellerin hiçbiri TSK'nın operasyonunu başarısız kılacak bir kapsam dahilinde değildir." dedi.

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla her hafta GZT'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan "Güvenli Bölge" programında bu hafta, Türk Silahı Kuvvetleri'nin en derin hava harekatı ile Fırat'ın doğusunda terör temizliği ele alındı.

Güvenli Bölge, ABD'de Suriyeli Şeyma'nın uğradığı ırkçılıkla başlarken Mete Yarar konuya ilişkin, "Vatandaşlıkta yurt dışında kariyer yapamazsın başka bir ülkede asla birinci sınıf bir vatandaş olamayacaksın ırkçı biri gelir yüzüne vurur." dedi.

İsmail Halis ve Mete Yarar, Fırat'ın doğusunda yapılacak operasyonu değerlendiriyor.
İsmail Halis ve Mete Yarar, Fırat'ın doğusunda yapılacak operasyonu değerlendiriyor.

Fırat'ın doğusuna harekat

"İyi bir temizlik yapılacak"

TSK'nın Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik yapılacak harekatta öncelikle hava harekatı, topçu atışları ve SİHA’larla iyi bir temizliğin yapılacağına değinen Mete Yarar şöyle konuştu:

"Tünellerin kazılması teröristlerin ne kadar hazırlık yaptığını ortaya koyuyor. Bu tünellerin hiçbiri TSK'nın operasyonunu başarısız kılacak bir kapsam dahilinde değildir. Afrin harekatından ve Fırat Kalkanı harekatından TSK çok önemli ders çıkardı.

Mete Yarar
Mete Yarar
  • ABD bugün Afkanistan’da Taliban'la tekrar masaya oturdu ve iki askeri üs vermeleri koşuluyla Taliban'la pazarlık yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bu pazarlık sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >