Güvenli Bölge: İdlib neyin sonu, neyin başlangıcı?

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'de İdlib özelinde Suriye'de yaşanan sıcak gelişmeler, enine boyuna masaya yatırıldı. Anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumuyla sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayımlandı.

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın samimi sunumuyla GZT'nin tüm sosyal medya hesaplarından yayımlanan Güvenli Bölge programında bu akşam, İdlib'deki gelişmeler ele alındı.

  • Türkiye'nin Suriye rejimi ile görüşmesi halinde Esad'ın 15 gün bile başta kalamayacağını ya da suikastla öldürüleceğini söyleyen Yarar, "Türkiye'nin lehine Suriye'de bir şey olacak, bölgeye huzur gelecek, insanlar evlerine dönecek. Bu kaosu yaratanlar da bunu isteyecek öyle mi?" diyerek sözlerini sürdürdü.

Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türk ordusu, Sakarya Meydan Muharebesi'nden bu yana hiç geri çekilmedi, bir adım bile geri adım atmadı. DEAŞ, FETÖ, PKK, 15 Temmuz gibi olaylarla Türkiye'ye ders vermeye çalıştılar. Bunlar bitmiş değil.

Bu saldırılardan vazgeçmeyecekler. Bunu sadece vatanda değil, dünya üzerinde bulunduğumuz her yerde de yapacaklar. Suriye, Libya, Somali, Sudan... Her birini koya koya geldik. KKTC Cumhurbaşkanı'nın açıklaması bile bu bütün içinde bir enstantane.

İdlib'deki asker sayımız Kıbrıs'tan daha fazla

Bizim bugün İdlib'e sevk ettiğimiz birimler büyük bir mevcudu kapsıyor. Bin tane zırhlı araçtan bahsediyoruz. Bu, orta ölçekli bir Avrupa devletinin tüm zırhlı birliklerine tekabül eder.

Biz İdlib için organize olurken Libya'da Sirte'nin bir kısmı düştü, BAE'den kalkan 40 uçak oraya indi.

İdlib tek başına okununca bir şey ifade etmez ama İdlib aynı zamanda Doğu Akdeniz, İsrail, Irak, Ürdün demektir.


"Türkiye ile görüşürse Esad öldürülür"

Esad'ı düşürmek istiyorsak, hemen görüşelim. Esad, 15 gün iktidarda kalırsa benim de adım Mete değil. Türkiye'nin lehine Suriye'de bir şey olacak, bölgeye huzur gelecek, insanlar evlerine dönecek. Bu kaosu yaratanlar da bunu isteyecek öyle mi?

Yerli hava savunma sistemleri

Hisar-U için Savunma Sanayii Başkanı 2023 tarihini verdi. Hisar A ise Haziran'dan önce bölgeye gidecek. Hep ülkemiz hem de Libya için bu hava savunma sistemleri şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >