Güvenli Bölge: İdlib'te her şey her an!

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'de Türkiye'nin ve dünyanın gündem maddeleri enine boyuna masaya yatırıldı. Anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumu, Ceyhun Bozkurt'un özel yorumlarıyla GZT'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlandı.

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın samimi sunumuyla yayınlanan Güvenli Bölge'de bugün, İdlib'de yaşanan gelişmeler yazar Ceyhun Bozkurt katılımıyla ele alındı.

Suriye'de neler oluyor?

  • Bugün itibariyle Türkiye'nin bölgede 30'un üzerinde gözlem noktası olduğunu belirten Mete Yarar, "Bu kadar nokta Afrin'de yok, Fırat Kalkanı bölgesinde yok. Sevkiyatlar hala devam ediyor." dedi.

Mete Yarar açıklamalarına şöyle devam etti:

İdlib'de yer alırken, Suriye'den bir grup Hafter'in yanında savaştırılmak için Libya'ya götürüldü.

Yeni bir göç dalgasını önlemek için İdlib'deyiz ama, bunun dışında bir beka ve güvenlik sorunu var.

PKK, Afrin'deki sarsıntıyı hala yaşıyor. Afrin onlar için Fırat'ın doğusundan daha önemliydi. Örgüt orayı kaybettikten sonra kendine gelemedi.

"Bu asrı ve sonraki asırları kaybederiz"

Güvenli Bölge yayınında önemli değerlendirmelerde bulunan yazar Ceyhun Bozkurt, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerinin önemine Musul - Kerkük'ün kaybedilmesi üzerinden değindi. Bir petrol asrı olan 20. yüzyılın Musul ve Kerkük'ün elden çıkmasından kaynaklı olarak ekonomik açıdan kaybedildiğini belirten Bozkurt, Doğu Akdeniz'in kaybedilmesi durumunda ise bu asrın ve sonraki asırların kaybedileceğini belirtti. Bozkurt, Türkiye'nin bölgede hakkaniyetli bir politika güttüğünü de sözlerine ekledi.

"Bazı şeyler hiç değişmiyor"

Pakistan'ın bugünlerde Türkiye'ye Suriye konusunda destek vermesinin oldukça anlamlı olduğunu söyleyen Mete Yarar, "Bazı şeyler hiç değişmiyor. Libya, Afganistan, Pakistan hep yanımızdaydı. Kurtuluş Savaşı'nda da 1974'te de bu kodlar vardı." diyerek sözlerini tamamladı.

Mesih kitabı ne anlatıyor?

Mete Yarar, Ceyhun Bozkurt'la beraber kaleme aldığı Mesih kitabının ismi hakkında gelen eleştirilere yanıt verdi. Mehdi yerine neden Mesih kelimesinin kullanıldığını anlatan Yarar, kitapta Evanjelistlerin anlatıldığını ve onların 'Tanrı'yı kıyamete zorlamaya çalıştığını' söyledi.

Evanjelistlerin sözlerini bir Müslüman liderin söylemesi durumunda DEAŞ'lı olarak yaftalanacağını da söyleyen Yarar, kitapta Evanjelistlerin planlarını ve tutumlarını tek tek yazdıklarını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >