Güvenlik soruşturmasına takılan taşeron sayısı açıklandı

Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro sürecinde güvenlik soruşturmasına takılan işçi sayısını açıkladı.
Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro sürecinde güvenlik soruşturmasına takılan işçi sayısını açıkladı.

2 Nisan 2018 itibarıyla taşeron yasası kapsamında süreç tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro sürecinde güvenlik soruşturmasına takılan işçi sayısını açıkladı.

24 Aralık 2017’de yayımlanan 696 sayılı KHK gereği taşeron başvuru süreci 1 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan usul ve esaslar çerçevesinde 2 Ocak’ta alınmaya başlamıştı. Taşeron başvuruları 2 Ocak ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında alınmaya başladı ve süreç sınavlar ile güvenlik soruşturmaları çerçevesinde 2 Nisan 2018’e kadar devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamada taşerona geçen işçi sayısına dair rakamsal verilerle güvenlik soruşturmasına takılan taşeron sayısı belirtildi.

Toplam 15 binden fazla işyerinde 900 binden fazla taşeron işçinin kadroya geçiş sürecinin tamamlandığı açıklandı. Gerek Bakanlıklar gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında taşerona kadro kapsamında 900 bin kişiden en fazla işçi sayısının İstanbul’da olduğu belirtildi.

Taşeron işçilerden güvenlik soruşturmasına takılanların terör örgütü bağlantısı olduğu tespit edildiği için kadroya alınmadıkları açıklandı.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, Güvenlik Soruşturmasına Takılan Taşeron Sayısını Açıkladı

Güvenlik soruşturmasını geçemeyenlerden 5’inin TBMM’de, 6’sının GSB’de, 27’sinin Dicle Üniversitesinde olduğu açıklandı. En fazla eleme ise Sağlık Bakanlığında oldu. Bakanlıkta 572 güvenlik soruşturmasına takıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >