GZT 360: Haftanın teknolojik gelişmelerini konuştuk

GZT 360
GZT 360

GZT 360'da bu hafta LG'nin 16 kameralı patent başvurusundan; Elon Musk'ın Mars'a taşınma planına kadar birçok farklı konuyu ele aldık.

Teknoloji dünyası için 'yoğun' sayılabilecek bir haftanın ardından gelişmeleri değerlendirdik. Bunlar arasında LG'nin 16 arka kameralı telefon için patent başvurusundan, Elon Musk'ın Mars'a taşınma planına kadar birçok farklı husus yer alıyor.

Akıllı telefon üreticileri arasında kamera savaşları devam ederken LG, toplamda 16 arka kamera barındıran yeni model için patent başvurusu yaptı.

Dünya dışı yaşam konusunda sınırları zorlayan Elon Musk, katıldığı televizyon programında iddialı bir açıklama yaptı. Önümüzdeki dönemlerde Mars'a taşınma ihtimalinin %70 olduğunu belirten Musk, gezegenler arasındaki yalnızca zenginler için mümkün olacağı iddialarını da yanıtladı.

Norveçli maden işletmecisi Brønnøy Kalk AS kireç taşı taşımacılığı için Volvo'nun geliştirdiği otonom kamyonları kullanmaya başlıyor. Dünyanın ilk ticari otonom taşımacılığıyla ilgili ayrıntılar haberimizde:

Uzun süredir merak edilen yeni nesil iPhone'ların Türkiye fiyatları belli oldu.

Bu hafta teknoloji dünyasında yaşan gelişmeler elbette bu birkaç maddeyle sınırlı değil. Geriye kalan tüm gelişmeleri GZT Teknoloji'den takip edebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >