GZT uzmana sordu: Binlerce kişi neden uyuyamadı?

Dün gece binlerce kişi uykusuzluk sorunu yaşadı
Dün gece binlerce kişi uykusuzluk sorunu yaşadı

Sosyal medyada binlerce kişi dün gece uyuyamadığını kabuslar gördüğünü dile getirdi. Binlerce kişinin aynı gece aynı şeyi yaşaması ‘Lodos mu uyutmadı?’ sorusunu akıllara getirdi. Lodos’un psikolojiye etkisini GZT uzmanına sordu.

Dün gece binlerce insan kesintisiz uyuyamayıp kabuslar gördü. Sosyal medyanın gündemi bu konu oldu. Çok sayıda kişinin aynı durumları yaşadığını söylemesi ‘Uyumamalarına Lodos mu sebep oldu?’ diye merak ettirdi. Öyle ki lodoslu havanın etkisini görmek için şöyle bir zamanda yolculuk yaptığımızda da Osmanlı yargıçları yani Kadı Efendiler'in lodosun sebep olduğu ruhsal sıkıntılı durumlarının, kararlarını etkilemesin diye davalarını ertelediğini görüyoruz. Lodosun insan psikolojisi üzerindeki etkisini GZT, Uzman Klinik Psikolog Ebru Bucak’a danıştı.

Lodos uykusuzluğa sebep oluyor

Uzman Klinik Psikolog Ebru Bucak lodosun insan psikolojisine etkisini “Gerginlik, sinirlilik, geç tepki verme, migren, bulantı, bulanık görüş, solunum problemleri, yorgunluk ve uykusuzluk gibi etkileri var.Ayrıca lodosun dünyanın farklı bölgelerinde suç oranlarında, intihar vakalarında ve kazalarında artışa sebep olmak gibi ilginç etkileri bulunuyor.” diye açıkladı.

Lodos fiziksel enerjiyi düşürüyor

Bucak, “Lodosun bir başka etkisi insanın fiziksel enerjisinde oluşturduğu düşüştür. Basit gündelik aktiviteleri gerçekleştirmek dâhi istemeyiz, çalışma performansı düşebilir.” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >