GZT'ye sor: Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye getirilen Gülüşken ailesi kimdir?

Emrah Gülüşken hakkındaki iddialar doğru mu?
Emrah Gülüşken hakkındaki iddialar doğru mu?

İsveç'te koronavirüs teşhisi konulmasına rağmen hastane tarafından eve gönderilen kronik kalp hastası Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla, çektiği video ile babası için Türkiye’ye yardım çağrısında bulunmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yardım çağrısına duyarsız kalmayarak devreye girdi ve Emrullah Gülüşken ve üç çocuğunu özel uçakla Türkiye’ye getirdi.

Türkiye vatandaşları için elinden gelen tüm gayreti gösterirken bu olaylar sonrasında bazı yayın organlarından da çeşitli iddialar ortaya atıldı. İşte o iddialar...

İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık iki hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Gülüşken’in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı.

Hastaneye kaldırılan Gülüşken’in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen hastaneden geri evine gönderildi.

Bunun üzerine Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan Türkiye’ye seslendi. Samira Gülüşken, “Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz, ne yaparız nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli” diyerek yardım çağrısında bulundu. Türkiye de bu çağrıya karşılık vererek vatandaşlarına yardım elini uzattı.

Türkiye'nin dünyanın her köşesinde bulunan vatandaşlarının yardım çağrısına koşması ülkede memnuniyetle karşılanırken bazı iddialar da gündeme getirildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş’un iddiası

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç'ten getirilen COVİD-19 hastasının gerçekte hasta olmadığını ve AK Parti tarafından tasarlandığı iddiasını paylaştı. Yılmaz'ın paylaşımı şu şekilde: 'İsveç'ten Türk vatandaşımızı ambulans uçakla Türkiye'ye getirdik... Adam çifte vatandaş çıktı, Bakanın köylüsü çıktı, milyoner çıktı, parti üyesi çıktı. Covid 19 hastası da çıkmadı kardiyoloji servisinde yatıyor.'

Yılmaz’a AK Parti’den yanıt

Yılmaz’a cevap ise AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel’den geldi. Özel sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

-Bakan Konya Kulu’lu, Emrullah Gülüşken Batman Gercüşlü.

-Parti Üyesi değil ama Avrupa’daki birçok soydaşımız gibi Cumhurbaşkanımızı seviyor.

-Kardiyoloji Servisi’ndeki fotoğrafı 2014’e ait.

-Önünde fotoğraf çektirdiği araba da kendisine ait değil.

Siz sorun, GZT araştırsın!

  • Duyduğunuz iddiaları, doğruluğuna emin olmadığınız bilgileri sorun, resmi kaynaklardan gelen bilgilerle, hızlı ve doğru biçimde yanıtlayalım! 🕵️‍♂️


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >