Hafta sonu plan yapanlara Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağış ve kar bekleniyor

İstanbul'da sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterecek -AA
İstanbul'da sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren etkisini gösterecek -AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi'nde beklenen sağanak yağış, İstanbul'da öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağış şeklinde kendini gösterecek. Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise hafta sonu yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz,Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Muğla, Antalya ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olacak

Hava sıcaklıkları ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, Marmara ve Kuzey Ege'de zamanla kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

  • Yağışların; öğle saatlerinden sonra, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Hatay, K. Maraş, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacağı yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >