Hatay'daki yangın neden söndürülemiyor?

Yangın üç ilçeyi de sardı
Yangın üç ilçeyi de sardı

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İki gündür ekiplerin yoğun çabasına rağmen yangın henüz kontrol altına alınamadı. Peki Hatay'daki yangın neden söndürülemiyor? Konuyla ilgili sabotaj ihtimali de dahil birçok iddia ortaya atıldı.

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Arsuz ilçesi Nergiz Mahallesi'nde etkisini gösteren yangına karadan müdahale devam ediyor.

Bazı yerleşim yerlerinde hasara neden olan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. peki yangın neden söndürülemiyor? İşte detaylar...

Yangın yerleşim yerlerini de sardı
Yangın yerleşim yerlerini de sardı

Bakan Pakdemirli: Süratli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor

Yangının 300-400 hektarlık bir alanı kapsadığı bilgisini veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şu anda yaklaşık 70 kilometreye varan süratle esen rüzgar var, en düşük de 45 kilometreyle vadi aralarında esiyor. Kuvvetli bir rüzgarla arkadaşlarımız mücadele etme durumunda kalıyor" dedi.

Yangın yerleşim yerlerini de sardı
Yangın yerleşim yerlerini de sardı

Yangının sıçradığı binalarda tüp patlaması da yangını tetikliyor

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Belen'in Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle dairelerde tüp patlarken, bir binada alevlere maruz kaldı.

Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.

Yangının kara yoluna tekrar yaklaşması nedeniyle Belen-İskenderun kara yolu trafiğe kapatıldı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Çok sayıda insan yangından etkilendi
Çok sayıda insan yangından etkilendi

Belen Belediye Başkanı: Molotof kokteyli atanlar olmuş

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül "Dün gece Belen'de yangını kontrol altına almıştık, soğutma çalışmaları yapmıştık. Ancak bugün on iki buçuk gibi bazı görgü tanıkları üç tane molatof kokteyli atıp kaçıldığını görmüşler. 1500 dekarlık alanda yangın hasar oluşturdu ve sekiz hafif yaralı var" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >