Hatay'daki yangınla ilgili iki tutuklama

Hatay'da çıkan yangından görüntü -Arşiv
Hatay'da çıkan yangından görüntü -Arşiv

Hatay'da Belen Arsuz ve iskenderun ilçelerinde çıkan yangınlarla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki şüpheli tutuklandı.

Hatay'ın Belen ilçesinde cuma günü çıkan ve İskenderun Arsuz ilçelerinde de yerleşim yerlerine kadar ilerleyen yangın ile ilgili soruşturma tamamlandı.

İki kişi tutuklandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabotaj ihtimali üzerinde durulan yangın ile ilgili gözaltına alınan 4 kişiden ikisi serbest bırakılmıştı. Sorgusu tamamlanan iki kişi tutuklandı.

Yangın 33 saatte kontrol altına alınmıştı

Bir uçak, 5 helikopter, 188 arazöz, 25 iş makinesi ve 750 personelin müdahalesiyle yangın 33 saatte kontrol altına alınmıştı.

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangında yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

Şüpheli durum olduğuna dikkat çekilmişti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kentte meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarında, "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Valiliğimiz çok yönlü soruşturuyor, 4 şüpheli gözaltında" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >