Havai fişek patlaması sonrası 'zehirli gaz' tehlikesi: Rüzgar Sakarya'dan İstanbul'a getirebilir

Bölgeden ilk görüntü
Bölgeden ilk görüntü

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle gökyüzünü duman kapladı. Uzmanlar, havai fişek üretiminde kullanılan maddelerin bölgeye zehirli gaz yayabileceğini belirterek rüzgarın da etkisiyle bu gazların İstanbul'a kadar ulaşabileceğine dikkati çekti.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.


Patlama 50 km uzaklıktan duyuldu

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı.

"Bomba düştü sandık"

Sakarya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düştü sandık. Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu" diye konuştu.

"Deprem oluyor sandık"

Adalet Altunsoy (görgü tanığı), "Şu anda olay yerine çok yakınız. Çok fazla duman var. Önce ne olduğunu biz de anlamadık. Evdeki camlar kırıldı. Benim evim fabrikaya 200-300 metre uzaklıkta. İnsanlar, deprem oluyor zannetti" dedi.


Uzmanlardan zehirli gaz uyarısı

  • Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, havai fişek üretiminde kullanılan maddelerin bölgeye zehirli gaz yayabileceğini belirterek rüzgarın da etkisiyle bu gazların İstanbul'a ve çevre illere de ulaşabileceğine dikkati çekti.

Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan uyarı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da zehirli gaz olabileceğine dikkati çekerek "Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz" açıklamasında bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >