Havalar nihayet ısınıyor: Sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Türkiye soğuk ve yağışlı havalara veda ediyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde 30 derecenin üzerine çıkacak olan sıcaklıklar, İstanbul'da da 25 dereceyi geçecek. Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde ise yer yer sağanak yağış bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıklar bugün iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece artacağı, güney ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde olacağını açıkladı. Marmara Bölgesi'nde parçalı bulutlu havanın hakim olması öngörülüyor. İstanbul'da bugün sıcaklığın 22 dereceye çıkması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da bazı bölgelerde sağanak bekleniyor

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu ile batı kesimlerin yer yer çok bulutlu; Kars, Iğdır, Hakkari ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı bulutlu havanın hakim olacağı tahmin edilen bölgede rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları artıyor

Çarşamba günü, hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece artacak. Yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Önümüzdeki hafta itibariyle yurdun batı ve güney kesimleri başta olmak üzere birçok bölgede sıcaklıklar artışa geçecek. İstanbul’un hava sıcaklığının ise 25 dereceyi geçmesi bekleniyor.

Perşembe günü, hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Yurdun kuzey kesimlerinde yer yer sağanak görülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >