Havalimanlarında koronavirüs test merkezleri açılacak

Arşiv
Arşiv

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yoğun havaalanlarında 1 Temmuz'a, diğerlerinde 15 Temmuz'a kadar COVID-19 test merkezlerinin açılacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, AA Editör Masası toplantısında gündeme ve turizmde normalleşme adımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy, "Yoğun havaalanlarında 1 Temmuz'a, diğerlerinde 15 Temmuz'a kadar COVID-19 test merkezleri açılacak" dedi.

Bakan Ersoy özetle şunları söyledi;

COVID-19 önlemleri bakımından Türkiye, sertifika edilmiş tesisleriyle en güvenli ülke

"Antalya'da geçen hafta sonu büyükelçileri ve basın mensuplarını ağırladık. Sorular sordular. Gözlemler sırasında sertifikasyon uygulaması beklentilerimizin çok üzerinde. Bizim ülkelerimizde de bu tarz sertifikasyon programları gerekli destek olur musunuz? diyen büyükelçiler oldu. COVID-19 önlemleri bakımından Türkiye, sertifika edilmiş tesisleriyle Avrupa standartlarında en güvenli ülke. Karekodu telefonunuza okuttuğunuzda sertifikalı tesisler hakkında her şeyi görüyorsunuz. En disiplinli ve en şeffaf tesisler. Tur operatörlerine diyoruz ki mümkünse sadece sertifikalı yerleri satın.

  • Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'na ilişikin olarak başvuran otel sayısı 727'yi geçmiş, restoran sayısı da 900'lere gelmiş. 1650 civarında başvuru var."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >