Hayat boyu öğrenme: 72 yaşında ikinci üniversiteyi bitirdi

72 yaşındaki Süleyman Atlıhan ikinci üniversiteyi bitirdi.
72 yaşındaki Süleyman Atlıhan ikinci üniversiteyi bitirdi.

Eskişehir'de yaşayan 72 yaşındaki Süleyman Atlıhan ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Emlak ve Gayrimenkul Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

Eskişehir'de yaşayan, işletme fakültesi mezunu Süleyman Atlıhan (72), ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Emlak ve Gayrimenkul Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

Atlıhan, hiçbir şey için geç olmadığını, gençlere örnek olmak için ikinci üniversiteyi bitirdiğini söyledi.

"Hiçbir şey için geç değildir"

Evli, 3 çocuk, 2 torun sahibi Süleyman Atlıhan, 1971 yılında Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Muhasebe Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre muhasebe ve mağaza müdürlüğü görevlerinde bulunan Atlıhan, daha sonra oto yedek parça dükkanı açtı ardından da fatura ödeme merkezi işletti. Emekli olan Atlıhan, şimdi de emlakçılık yapan arkadaşlarına yardımcı oluyor. 'Mutlu Yaşamın Sırları' adlı kitap yazma çalışmalarını da sürdüren Süleyman Atlıhan,

"Hiçbir şey için geç değildir" dedi. Gençlere örnek olmak için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Emlak ve Gayrimenkul Yönetimi Bölümü'nü de ikinci üniversite olarak bitirdiğini anlatan Atlıhan, şöyle konuştu:

  • "Hayatımızın çoğu ticaretle geçtiği için boş durmadık. Bir de dedik ki çalıştığımız konuda acaba ilmi olarak faydalanabilir miyiz, diye tekrar ikinci üniversiteye başladım. Bu yıl 2 yıllık Emlak ve Gayrimenkul Yönetimi Bölümü'nü bitirdim. Bu işin yaşı yoktur. İmkan verildiği sürece insanların gayretle bitirebileceğini ispatlamak için yaptım. Okuyamayan, okumayan birçok gençleri görüyorum. 'Acaba bir faydası olur mu, örnek olabilir miyiz' gayreti içerisinde böyle bir girişimde bulunmuştum, çok şükür onu da başardık"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >