Hayatın tüm engellerine “bir kapak” da sizden olsun!

plastik kapak kampanyası
plastik kapak kampanyası

Sınır tanımayan engelleri özgürleştirmek adına düzenlenen plastik kapak kampanyası yeniden başladı.

“Şu gördüğünüz mini minnacık, küçücük şey var ya; camın ardından izlenen sokaklara, gidilemeyen buluşmalara, görülemeyen dünyalara, engel olan basamaklara, bozuk kaldırımlara, evden çıkmadan geçen yıllara kapak olsun. Plastik kapakları atmayın, biriktirin. Bir kapak, bir kapak daha çoğalsın. Omur ilik felçlileri için tekerlekli sandalye olsun. Bu da hayatın tüm engellerine kapak olsun!" Kapak toplama kampanyası Burcu Kara, Doğan Cüceloğlu, Esra Erol, Ceylan Ertem, Emre Karayel, Sarp Apak ve Mehmet Erdem'in de katıldığı reklam kampanyası ile yeniden başladı.

Siz de onlara umut olun!

                                    
                                    Kapaklarınızı biriktirin.
Siz de onlara umut olun! Kapaklarınızı biriktirin.
Kapakların umuda dönüşmesi nasıl gerçekleşiyor?

                                    
                                    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne ulaşan kapaklar öncelikle tartılıp göndericinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınıyor. Daha sonra içerisindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına, yine tartılarak ve faturalandırılarak teslim ediliyor. Elde edilen gelir ile ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştiriliyor. Böylece, kapaklar umuda dönüşüyor.
Kapakların umuda dönüşmesi nasıl gerçekleşiyor? Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne ulaşan kapaklar öncelikle tartılıp göndericinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınıyor. Daha sonra içerisindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına, yine tartılarak ve faturalandırılarak teslim ediliyor. Elde edilen gelir ile ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştiriliyor. Böylece, kapaklar umuda dönüşüyor.
Yapmanız gereken çok basit!

                                    
                                    Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, kapakları üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara bırakmak. Ayrıca PTT Kargo %50 indirimli teslim de yapabilirsiniz. <o:p></o:p>
Yapmanız gereken çok basit! Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, kapakları üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara bırakmak. Ayrıca PTT Kargo %50 indirimli teslim de yapabilirsiniz. <o:p></o:p>
495 medikal malzeme dağıtıldı

                                    
                                    Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin 2011 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası ile, derneğe başvuruda bulunan Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa 495 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmıştır. Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyasının toplumda bittiği algısı oluşsa da, kampanya hızla devam ediyor.
495 medikal malzeme dağıtıldı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin 2011 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası ile, derneğe başvuruda bulunan Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa 495 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmıştır. Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyasının toplumda bittiği algısı oluşsa da, kampanya hızla devam ediyor.
Her türlü kapak değerlendiriliyor

                                    
                                    Su şişesi, damacana, zeytinyağı ya da meşrubat kapağı her türlü plastik kapak ile çok sayıda hayata umut olabilirsiniz.
Her türlü kapak değerlendiriliyor Su şişesi, damacana, zeytinyağı ya da meşrubat kapağı her türlü plastik kapak ile çok sayıda hayata umut olabilirsiniz.
Bir damla da sizden olsun!

                                    
                                    Plastik kapak kampanyasına katılarak ortopedik engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Haydi, bir damla yardım da sizden olsun!
Bir damla da sizden olsun! Plastik kapak kampanyasına katılarak ortopedik engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Haydi, bir damla yardım da sizden olsun!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >