Hayatta kaldığına pişman oldu: ABD'de 1.1 milyon dolarlık koronavirüs faturası

Sağlık çalışanları geçen ay İsveçli Issaquah'tan serbest bırakılmaları üzerine Michael Flor'u alkışladı.
Sağlık çalışanları geçen ay İsveçli Issaquah'tan serbest bırakılmaları üzerine Michael Flor'u alkışladı.

ABD'de 70 yaşındaki Michael Flor, 62 gün boyunca koronavirüs ile savaştı. Flor'un hastanede kaldığı günlerin faturası bir hayli kabarık oldu. Hastane tarafından gönderilen tam 181 sayfalık kitabı anımsatan faturadaki detaylar oldukça dikkat çekti. Flor, "Hayatta kaldığım için suçluluk duyuyorum" açıklamasında bulundu.

Koronavirüs salgınıyla ile birlikte ABD'deki sağlık sisteminin aslında çok da iyi işlemediği gözler önüne serilmişti.

ABD'nin Seattle kentinde COVID-19 sebebiyle 62 gün boyunca hastanede kalan ve sağlığına kavuşarak uluslararası kamuoyu tarafından "en uzun süre hastanede kalan ve COVID-19’u yenen insan" olmayı başaran 70 yaşındaki Michael Flor, hiç beklemediği bir fatura ile karşı karşıya kaldı.

181 sayfalık rekor fatura

Yerel basına konuşan Flor, "Evde dinlenme sürecindeyim fakat kaldığım hastanenin faturasını görünce kalbim duracak gibi oldu" dedi. Flor'un ilk gördüğü anda, "Yok artık" dediği fatura tam 1 milyon 122 bin 501 bin 4 centlikti.

181 sayfalık faturada doktorların Flor'u sağlığına kavuşturmak için neler yaptığı da sıralandı.

Uyanınca eşine, 'beni çıkar buradan' demiş

Flor, sigortası olduğu için bu parayı ödemeyeceğini söyledi. Flor’un Issaquah'taki Swedish Medical Center'da 62 gün boyunca kaldığı belirtilirken, hastanede geçirdiği sürenin büyük bir bölümünde bilincinin kapalı olduğu da belirtildi. Seattle basını, Flor’un kendine geldiği günlerde eşi Elisa Del Rosario'ya, "Beni buradan çıkarmalısın, bunu karşılayamayız" dediğini de aktardı.

Yoğun bakımının günlük bedeli 9.736 dolar

Faturanın detayları da uluslararası kamuoyunun ilgisini çekti. Belgelerde yoğun bakımda kalmanıngünlük bedeli 9.736 dolar olarak açıklanırken, Flor'un 42 gün kaldığı ve bu sebeple sadece bu giderinin 408 bin dolar olduğu açıklandı.

Günlük oksijen cihazı: 2.835 dolar

Mekanik oksijen cihazına 29 gün bağlı kalan Flor'un bu sebeple günlük 2.835 dolardan toplamda 82.215 dolar ödemesi istendi.

"Hayatta kaldığım için suçluluk duyuyorum"

İki gün boyunca kalbi duran, ciğerleri ve böbrekleri iflas eden Flor, ölümle adeta pençeleşmişti. Taburcu olması hastanede büyük gösterilerle kutlanan Flor, "Hayatta kaldığım için suçluluk duyuyorum. Neden ben kurtuldum, neden ben bunları hak ediyorum" diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >