Hayvan deneyleri tamamlandı: Türkiye aşı üretimine başlıyor

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun dün yaptığı toplantının ardından yapılan açıklamada, "Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için İyi İmalat Prosedürleri (GMP) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk aşı için üretim aşamasına geçildi" denildi.

Koronavirüs Blim Kurulu'nun dün yaptığı toplantının ardından Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada hayvan deneyleri tamamlanan aşının üretim aşamasına geçildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Koronavirüs Bilim Kurulumuz, bugün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın başkanlığında toplanarak, salgınla ilgili son gelişmeleri değerlendirmiştir.

4 aşı adayı için üretime geçilecek

  • Öncelikle, ülkemizde dünyayla hemen hemen eş zamanlı şekilde yürütülen aşı geliştirme çalışmalarında gelinen nokta görüşülmüştür. İnsan üzerinde ilk uygulamalara en yakın 5 aşının geldiği aşama Bilim Kurulu üyeleri ile ele alınmış, araştırma ürünü olarak üretilen ilk aşının detayları ve diğer 4 aşıda izlenecek aşamalar değerlendirilmiştir. Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için GMP (İyi İmalat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk aşı için üretim aşamasına geçildiği diğer 4 aday için üretimin de yakın olduğu görüşü değerlendirmelerde netlik kazanmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >