HDP'li Ertuğrul Kürkçü, ABD televizyonunda Türkiye'yi şikayet etti

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Belçika'dan Amerika'da yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak Türkiye hakkında yalan yanlış bilgiler verdi.
HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Belçika'dan Amerika'da yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak Türkiye hakkında yalan yanlış bilgiler verdi.

Türkiye, ABD'de ve AB ülkelerinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen tepkilere rağmen Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik askeri harekat başlattı. Harekatı karalamak için medyada da sık sık yalan yanlış haberler yayılmaya başladı. HDP'li Ertuğrul Kürkçü, ABD'li yayın organına yaptığı açıklamada Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı için 'Suriye'yi işgal' ifadesi kullandı ve sivillerin zarar gördüğü yönünde gerçeği yansıtmayan iddialar öne sürdü.

Türkiye sınırında terör koridoru kurulmasını önlemek amacıyla Suriye'ye harekat düzenledi. Barış Pınarı Harekatı dünyanın birçok ülkesinden haksız tepkiler aldı. Operasyona karşı çıkan ülkelerdeki medya da yalan yanlış haberlere yer vererek Türkiye'yi haksız çıkarmaya çalışıyor. HDP eski milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak Türkiye hakkında yalan yanlış ithamlarda bulundu.

Türkiye'yi Amerika'ya şikayet etti

Barış Pınarı Harekatı'nı karalamak isteyenlerin arasına HDP'li Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Kürkçü, Belçika'dan Amerika'da yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak Türkiye'nin Suriye'yi işgal ettiğini iddia etti.

Gerçeği yansıtmayan iddialara konuşması sırasında sık sık yer veren HDP'li Kürkçü, Türkiye'nin sivillere yönelik saldırılar düzenlediği yönünde de mesnetsiz ifadeler öne sürdü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >