Henüz dizi ya da film olmama şansına erişmiş 12 Reşat Nuri Güntekin romanı

Reşat Nuri Güntekin
Reşat Nuri Güntekin

Şunun şurasında yapımcıların keşfetmediği kaç roman kaldı ki?

Türk edebiyatının en iyi yazarlarından birisidir kuşkusuz Reşat Nuri Güntekin. Birçok romanı da hem dizi hem film hem de tiyatro oyunu oldu. Hatta yetmemiş aynı eser birden fazla kez dizi ve film olmuştur. Ama çok şükür ki reyting avcısı yapımcılarımız ve senaristlerimizin henüz keşfedemediği romanlar var. Bizde sizler için Reşat Nuri Güntekin'in elmas değerinde henüz keşfedilmemiş bu yapımlarını listeledik.
Gizli El 

                                    Konusu: Hukuk mezunu olan Şeref, babası vefat edince parasal sıkıntılar yaşamaya başlar. Gemlik'te bir iş bulan Şeref, burada Narh Çiftliği sahibi Aziz Paşa'nın oğluna öğretmenlik yapar, Fransız lisesinde okuyan kızı Seniha'ya ise Türkçe dersleri vermeye başlar. Zamanla öğrencisi Seniha'ya aşık olur ve onunla evlenir. Kendi daima yetersiz ve işe yaramaz hisseden Şeref, savaş zamanında kayınpederi'nin yardımıyla cepheye gitmez ve yabancı ülkelere yolculuk yapar. Döndüğünde artık zengin birisidir fakat eşi ile mutsuzdur. Bir zaman sonra eğlence hayatına da düşkünlüğü başlar ve bu durum devamında birçok kötü olayı getirir. Şeref tüm bu olaylardan kurtulsa da eşi Seniha artık onu kabul edecek midir?
Gizli El Konusu: Hukuk mezunu olan Şeref, babası vefat edince parasal sıkıntılar yaşamaya başlar. Gemlik'te bir iş bulan Şeref, burada Narh Çiftliği sahibi Aziz Paşa'nın oğluna öğretmenlik yapar, Fransız lisesinde okuyan kızı Seniha'ya ise Türkçe dersleri vermeye başlar. Zamanla öğrencisi Seniha'ya aşık olur ve onunla evlenir. Kendi daima yetersiz ve işe yaramaz hisseden Şeref, savaş zamanında kayınpederi'nin yardımıyla cepheye gitmez ve yabancı ülkelere yolculuk yapar. Döndüğünde artık zengin birisidir fakat eşi ile mutsuzdur. Bir zaman sonra eğlence hayatına da düşkünlüğü başlar ve bu durum devamında birçok kötü olayı getirir. Şeref tüm bu olaylardan kurtulsa da eşi Seniha artık onu kabul edecek midir?
Damga

                                    Konusu: Aşık bir delikanlının sevdiği kız uğruna neleri göze alabileceği sorusuna dayanılan bu romanda; sevdiği için hayatı boyunca hırsız damgasına vurulan ve bundan dolayı gelişen olayları yaşayan bir gencin hikayesi anlatılır.
Damga Konusu: Aşık bir delikanlının sevdiği kız uğruna neleri göze alabileceği sorusuna dayanılan bu romanda; sevdiği için hayatı boyunca hırsız damgasına vurulan ve bundan dolayı gelişen olayları yaşayan bir gencin hikayesi anlatılır.
Yeşil Gece 

                                    Konusu: Medrese de yetiştikten sonra öğretmen okuluna giderek Ege'de öğretmenlik yapmaya başlayan Şahin Hoca adlı karakterin hikayesi anlatılır.
Yeşil Gece Konusu: Medrese de yetiştikten sonra öğretmen okuluna giderek Ege'de öğretmenlik yapmaya başlayan Şahin Hoca adlı karakterin hikayesi anlatılır.
Kızılcık Dalları

                                    Konusu: Yetim olarak alındığı konakta, evlatlık alan Nadide Hanım ve diğer kişilerin uyguladıkları türlü haksızlıklara maruz bırakılan Gülsüm ve onun konak hayatı boyunca başından geçenler anlatılır.
Kızılcık Dalları Konusu: Yetim olarak alındığı konakta, evlatlık alan Nadide Hanım ve diğer kişilerin uyguladıkları türlü haksızlıklara maruz bırakılan Gülsüm ve onun konak hayatı boyunca başından geçenler anlatılır.
Gökyüzü

                                    Konusu: 60 yaşında bir adamın evlatlık aldığı kızından sonra mazisinin olmadığını anlaması ve sonuna kadar savunduğu düşüncelerinden çaresiz kaldığı bir anda vazgeçmek zorunda kalması anlatılır.
Gökyüzü Konusu: 60 yaşında bir adamın evlatlık aldığı kızından sonra mazisinin olmadığını anlaması ve sonuna kadar savunduğu düşüncelerinden çaresiz kaldığı bir anda vazgeçmek zorunda kalması anlatılır.
Eski Hastalık

                                    Konusu: Farklı kültürler ile yetişmiş Züleyha ve Yusuf'un, hayatlarını birleştirmeleri sonucunda meydana gelen mutsuz bir evlilik; aşk, tutku, sadakat ve vefa kavramları anlatılır.
Eski Hastalık Konusu: Farklı kültürler ile yetişmiş Züleyha ve Yusuf'un, hayatlarını birleştirmeleri sonucunda meydana gelen mutsuz bir evlilik; aşk, tutku, sadakat ve vefa kavramları anlatılır.
Ateş Gecesi

                                    Konusu: II. Abdülhamid döneminde sürgün edilen Kemal Murad'ın, II. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte bir kahraman gibi karşılanması ve devamında gelişen süreç anlatılır.
Ateş Gecesi Konusu: II. Abdülhamid döneminde sürgün edilen Kemal Murad'ın, II. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte bir kahraman gibi karşılanması ve devamında gelişen süreç anlatılır.
Miskinler Tekkesi

                                    Konusu: Padişah II.Mahmut dönemi ileri gelenlerinden olup padişaha yakınlığıyla tanınan Kocabaş Kazasker Şemsettin Molla' nın torununun hayatını anlatır.
Miskinler Tekkesi Konusu: Padişah II.Mahmut dönemi ileri gelenlerinden olup padişaha yakınlığıyla tanınan Kocabaş Kazasker Şemsettin Molla' nın torununun hayatını anlatır.
Harabelerin Çiçeği

                                    Konusu: Doktor Hayrullah Bey üzerinden, ortak hikayesi olan 2 hastasının geçmiş hikayeleri anlatılır.
Harabelerin Çiçeği Konusu: Doktor Hayrullah Bey üzerinden, ortak hikayesi olan 2 hastasının geçmiş hikayeleri anlatılır.
Kavak Yelleri

                                    Konusu: Baş muallim olan Zehra ve onun sert tutumu üzerinden hayatı ve diğer yönleri anlatılır.
Kavak Yelleri Konusu: Baş muallim olan Zehra ve onun sert tutumu üzerinden hayatı ve diğer yönleri anlatılır.
Son Sığınak

                                    Konusu: Çocukluk günlerinin unutulmaz anıları, yaşanan acılar ve  kaçırılmış mutluluklar üzerinden bir tiyatro grubunun başından geçen ilginç olaylar anlatılır.
Son Sığınak Konusu: Çocukluk günlerinin unutulmaz anıları, yaşanan acılar ve kaçırılmış mutluluklar üzerinden bir tiyatro grubunun başından geçen ilginç olaylar anlatılır.
Kan Davası

                                    Konusu: Öç alma duygularından kaynaklanarak işlenen kan davası cinayetlerini konu alır.
Kan Davası Konusu: Öç alma duygularından kaynaklanarak işlenen kan davası cinayetlerini konu alır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >