Her derde deva balığın mucizevi faydaları

Balığın mucizevi faydaları
Balığın mucizevi faydaları

Sağlığınız için sofralarınızdan balığı eksik etmeyin.

Ülkemizin yemek kültürü öyle geniştir ki belki de hiçbir ülkede bu kadar farklı tarzda ve tatta yiyecek tüketilmez. Yediğimiz her bir yiyeceğin birbirinden farklı bir faydası vardır. Her sebze yemeğinin farklı bir faydası olduğu gibi kırmızı etin ve balığın da farklı faydaları vardır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık yemek hiç de zor değildir. Balık içerdiği omega-3 yağ asitleri ile birçok hastalığa engel olmaktadır. Her derde deva olan balığın o mucizevi faydaları sıralayalım;
Saçlarınız ve cildiniz için

                                    Balık, cildimizi ve saçlarımızı güneşten gelen zararlı ışınlar olan UV'den korur. Bunun için bol bol balık tüketirseniz daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz. Aynı zamanda bu ışınlardan korunma sonucunda sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarının da önüne geçer.
Saçlarınız ve cildiniz için Balık, cildimizi ve saçlarımızı güneşten gelen zararlı ışınlar olan UV'den korur. Bunun için bol bol balık tüketirseniz daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz. Aynı zamanda bu ışınlardan korunma sonucunda sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarının da önüne geçer.
Kalp hastalığının önüne geçmek için

                                    Her balık faydalıdır fakat omega-3 bakımından daha zengin olan somon, ton balığı, ringa, alabalık, morina, uskumru ve kefalin yeri ayrıdır. Söz konusu bu balıkları sık sık tüketerek kalp hastalıklarına yakalanmanın önüne geçmiş oluruz.
Kalp hastalığının önüne geçmek için Her balık faydalıdır fakat omega-3 bakımından daha zengin olan somon, ton balığı, ringa, alabalık, morina, uskumru ve kefalin yeri ayrıdır. Söz konusu bu balıkları sık sık tüketerek kalp hastalıklarına yakalanmanın önüne geçmiş oluruz.
Hafızamızı güçlendirmek için

                                    Çocukken neredeyse hepimiz ailemizin zoruyla balık yağı içmişizdir. Aslında o zamanlarda sevmediğimiz bu balık yağının faydası oldukça büyüktür. Sadece balık yağı içerek değil aynı zamanda balığın kendisini de yiyerek bunlardan faydalanabiliriz. İçerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde balık demans ve hafıza sorunlarının önüne geçer. Aynı zamanda konsantrasyon bozukluklarını engeller, davranış ve dikkat eksikliğini yenmiş oluruz.
Hafızamızı güçlendirmek için Çocukken neredeyse hepimiz ailemizin zoruyla balık yağı içmişizdir. Aslında o zamanlarda sevmediğimiz bu balık yağının faydası oldukça büyüktür. Sadece balık yağı içerek değil aynı zamanda balığın kendisini de yiyerek bunlardan faydalanabiliriz. İçerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde balık demans ve hafıza sorunlarının önüne geçer. Aynı zamanda konsantrasyon bozukluklarını engeller, davranış ve dikkat eksikliğini yenmiş oluruz.
Kilo vermek için

                                    Birçok diyet listesinde balık görürsünüz. Sebebi ise yine içerdiği omega-3 yağ asitleri ile dengeli bir beslenmenin kapısını aralamış olmasıdır. Diyet listenizi de düzenli bir şekilde uyguladığınız müddetçe, balık yemek metabolizmanızı hızlandırır, dengeli ve sağlıklı kilo vermeye başlarsınız.
Kilo vermek için Birçok diyet listesinde balık görürsünüz. Sebebi ise yine içerdiği omega-3 yağ asitleri ile dengeli bir beslenmenin kapısını aralamış olmasıdır. Diyet listenizi de düzenli bir şekilde uyguladığınız müddetçe, balık yemek metabolizmanızı hızlandırır, dengeli ve sağlıklı kilo vermeye başlarsınız.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için

                                    Balık içerdiği mineral ve proteinler sayesinde bağışıklık sistemimize yardımcı olur. Özellikle kış mevsiminde oluşabilecek hastalıklardan korunmanızı sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için Balık içerdiği mineral ve proteinler sayesinde bağışıklık sistemimize yardımcı olur. Özellikle kış mevsiminde oluşabilecek hastalıklardan korunmanızı sağlar.
Kanserden korunmak için

                                    Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı vücudunuzun temel korumasında yardımcıdır. Düzenli balık tüketen kişilerin daha az kansere yakalandığı bilimsel bir araştırma ile kanıtlanmıştır.
Kanserden korunmak için Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı vücudunuzun temel korumasında yardımcıdır. Düzenli balık tüketen kişilerin daha az kansere yakalandığı bilimsel bir araştırma ile kanıtlanmıştır.
Şeker hastalığına yakalanmamak için

                                    Balığın içerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri insülin etkinliğini artırarak şeker hastalığına yakalanma riskini düşürmektedir. Özellikle balığın kas etlerini yiyerek şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz.
Şeker hastalığına yakalanmamak için Balığın içerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri insülin etkinliğini artırarak şeker hastalığına yakalanma riskini düşürmektedir. Özellikle balığın kas etlerini yiyerek şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz.
Göz sağlığımız için

                                    Balığın içerisinde bulunan fosfor ve A vitamini herkesin bildiği gibi gözlerimiz için son derece önemlidir. Haftada iki kez balık yemek gözlerimiz için daha etkili bir fayda sağlayacaktır.
Göz sağlığımız için Balığın içerisinde bulunan fosfor ve A vitamini herkesin bildiği gibi gözlerimiz için son derece önemlidir. Haftada iki kez balık yemek gözlerimiz için daha etkili bir fayda sağlayacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >