Her öğün usanmadan salata yedirtecek lezzet dolusu 10 tarif

Makarna salatası

Hem formda kalmak hem lezzet dolusu tariflerin tadına doymak sizin elinizde! Sizin için 10 farklı lezzet dolusu salata tarifi önerimiz var.

Formda kalmak ve sağlıklı bir yaşamın yanı sıra, salata yemeyi bir alışkanlık haline getirenler de var. Her öğün mutlaka sofralarında bulundurdukları salata, onlar için altın menü değerinde. Bunun dışında sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve formda kalmak için salata yemeye mahkum kalanlar da var. Aslında salata yemeyi bir mahkumiyetten çok, keyifli bir hale dönüştürmenin formülü sizin parmaklarınızda gizli. Salatanızı keyifle yiyebilmek için, içerisine sevdiğiniz sebzeleri, meyveleri ve baharatları ekleyebilirsiniz. Sizin için 10 farklı lezzet dolusu salata tarifleri önerimiz var.

Portakallı ördek değil, salata

                                    
                                    
                                    
                                    Öncelikle lahanaları rendeleyin; ardından reyhan, taze nane ve maydanozları ekleyin. Dilerseniz soğan da ilave edebilirsiniz. Son olarak portakalları dilimleyip üzerine serperek servis edin. Öğle yemeğinde lezzetle yiyebileceğiniz bu salata, uzun süre tok kalmanızı da sağlayacaktır.
Portakallı ördek değil, salata Öncelikle lahanaları rendeleyin; ardından reyhan, taze nane ve maydanozları ekleyin. Dilerseniz soğan da ilave edebilirsiniz. Son olarak portakalları dilimleyip üzerine serperek servis edin. Öğle yemeğinde lezzetle yiyebileceğiniz bu salata, uzun süre tok kalmanızı da sağlayacaktır.
Domatesli roka salata

                                    
                                    
                                    
                                    Dilerseniz buğdayları haşlayarak da yapabileceğiniz bu lezzeti, kus kus makarnayla da yapabilirsiniz. Bir ara öğünden çok ana öğün olarak yiyebileceğiniz domatesli roka salatasına, sırasıyla domates ve rokaları da ilave edin. Arzu ederseniz domatesleri közleyebilirsiniz.
Domatesli roka salata Dilerseniz buğdayları haşlayarak da yapabileceğiniz bu lezzeti, kus kus makarnayla da yapabilirsiniz. Bir ara öğünden çok ana öğün olarak yiyebileceğiniz domatesli roka salatasına, sırasıyla domates ve rokaları da ilave edin. Arzu ederseniz domatesleri közleyebilirsiniz.
Cevizli patlıcan salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Karamelize ettiğiniz soğanlara hafif kavrulmuş tahıl ekleyip cevizle süsleyebilirsiniz.
Cevizli patlıcan salatası Karamelize ettiğiniz soğanlara hafif kavrulmuş tahıl ekleyip cevizle süsleyebilirsiniz.
Sebze salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Dilediğiniz sebzeleri haşlayın ve bir tabağa alın; ardından üzerine domates, yeşil zeytin, peynir ve soğan dilimleyin.
Sebze salatası Dilediğiniz sebzeleri haşlayın ve bir tabağa alın; ardından üzerine domates, yeşil zeytin, peynir ve soğan dilimleyin.
Protein deposu mısır salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Izgara tavukları küçük parçalara ayırın, bir avuç kadar buğday haşlayıp kavurun; ardından peynir, mısır, domates ve soğanları da küp küp doğrayıp ilave edin. Salatanız hazır !
Protein deposu mısır salatası Izgara tavukları küçük parçalara ayırın, bir avuç kadar buğday haşlayıp kavurun; ardından peynir, mısır, domates ve soğanları da küp küp doğrayıp ilave edin. Salatanız hazır !
Kavrulmuş karnabahar salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Karnabaharları yıkadıktan sonra, kurutup yağsız bir tavada kavurun. Ardından biraz tahıl ve yeşillikleri ekleyin; ceviz ve peynir de ilave edebilirsiniz.
Kavrulmuş karnabahar salatası Karnabaharları yıkadıktan sonra, kurutup yağsız bir tavada kavurun. Ardından biraz tahıl ve yeşillikleri ekleyin; ceviz ve peynir de ilave edebilirsiniz.
Mevsim salatası 

                                    
                                    
                                    Havuç, salatalık, kırmızı biber, yeşil biber, kırmızı lahana ve buğday ile harika bir mevsim salatasıtarifi veriyoruz.
Mevsim salatası Havuç, salatalık, kırmızı biber, yeşil biber, kırmızı lahana ve buğday ile harika bir mevsim salatasıtarifi veriyoruz.
Nane kokulu ızgara salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Tavuk ızgarayı hazırlarken bir yandan da salata tabağı için yeşillikleri dilimleyin. Biraz buğday ya da tahıl, domates, maydanoz ve taze nane yaprakları kullanabilirsiniz.
Nane kokulu ızgara salatası Tavuk ızgarayı hazırlarken bir yandan da salata tabağı için yeşillikleri dilimleyin. Biraz buğday ya da tahıl, domates, maydanoz ve taze nane yaprakları kullanabilirsiniz.
Limon soslu buğday salatası

                                    
                                    
                                    
                                    Buğdayları haşlayın; bir yandan da minik minik doğranan malzemelerle ayrı bir salata tabağı hazırlayın. Ceviz, peynir ve üzüm de ilave ettikten sonra, buğdayları ekleyin.
Limon soslu buğday salatası Buğdayları haşlayın; bir yandan da minik minik doğranan malzemelerle ayrı bir salata tabağı hazırlayın. Ceviz, peynir ve üzüm de ilave ettikten sonra, buğdayları ekleyin.
Çoban salataya modern dokunuş

                                    
                                    
                                    
                                    Malzemeleri yine küçük küçük doğrayın; buğdayın yanı sıra, kırmızı biber, domates, bol peynir soğan ve salatalık da ilave edin. Akşam sofralarında ana yemeklere eşlik edecek peynirli çoban salataya hayran kalacaksınız.
Çoban salataya modern dokunuş Malzemeleri yine küçük küçük doğrayın; buğdayın yanı sıra, kırmızı biber, domates, bol peynir soğan ve salatalık da ilave edin. Akşam sofralarında ana yemeklere eşlik edecek peynirli çoban salataya hayran kalacaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >