Her şeyi uygulama halletsin, sen yalnızca uç: 'İstanbul Airport'

İstanbul Havalimanı'nın yetkin uygulaması İstanbul Airport, ihtiyaç duyduğunuz her şeyi sizin için hallediyor.

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılacak kademeli taşıma devam ederken ‘dünyanın havacılık üssü’ olması beklenen İstanbul Havalimanı’na ’teknolojik bir bakış’ gerçekleştirdik. ‘Efektif uygulama’ tanımının tam karşılığı konumundaki İstanbul Airport uygulaması, ‘evden uçak kapısına’ mottosuyla hareket ederek kusursuz bir deneyim vadediyor. Kısacası, her şeyi uygulama yaparken yolcuya yalnızca seyahat etmek kalıyor…

Mimari özellikleri, inşa süreci, işletme ve finansmanı ile dünyanın en yetkin ve en güçlü havalimanlarından biri olarak değerlendirilen ve beklenenden çok daha kısa bir süre içerisinde tamamlanan İstanbul Havalimanı birçok farklı özelliğiyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Dünyanın havacılık üssü olması hedefiyle ortaya çıkarılan havalimanı, ‘kendisi için özel olarak geliştirilen’ uygulamasıyla da öne çıkmayı başarıyor.

İstanbul Havalimanı, 'dünyanın havacılık üssü' mottosuyla hareket ediyor.
İstanbul Havalimanı, 'dünyanın havacılık üssü' mottosuyla hareket ediyor.

İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek uçuşlarda ‘yolcu rehberi’ fonksiyonu gösterebilecek olan ‘İstanbul Airport’ uygulaması, hızlı ve aşırı detaycı haliyle alaka topluyor. ‘Evden uçak kapısına’ mottosuna sahip olan uygulama, kelimenin tam anlamıyla her şeyi hallediyor, yolcuya yalnızca uçmak kalıyor. Peki uygulama neler yapabiliyor?

İstanbul Havalimanı’ndan seyahat edecek yolcular, cihazlarının uygulama mağazasından ‘İstanbul Airport’ uygulamasını indirerek süreci başlatabiliyor. Uygulama hem AppStore hem de Google PlayStore’da mevcut.

İstanbul Airport uygulaması iOS ve Android cihazlarda rahatlıkla ulaşılabilir durumda.
İstanbul Airport uygulaması iOS ve Android cihazlarda rahatlıkla ulaşılabilir durumda.

‘Uçuşu takip etmek yeterli!’

Uygulamayı indirdikten sonra ilk aşamada uçuşunuzu seçmek yeterli. Dış Hatlar ve İç Hatlar sekmelerinden uygun olanı belirleyip uçuşunuzadokunduktan sonra tamamen uygulamanın yönetimine giriyorsunuz. Sağ üstte beliren süre ibaresi, evinizden çıkıp uçak kapısına kadarki tüm süreci bilfiil takip etmenizi sağlıyor.

Bu noktada, uçuşu seçip ‘uçuşu takip et’ demeniz yeterli.

Uçuşu takip et sekmesine dokunmak yeterli.
Uçuşu takip et sekmesine dokunmak yeterli.

Trafiği bile hesaplıyor!

Uçuş seçildikten hemen sonra oluşan süre sekmesi, uçak kapısına gidene kadarki tüm süreçleri kapsıyor. Evden çıkıp yol esnasında karşılaşılacak trafik de dahil olmak üzere her parametreyi hesaplayan uygulama, oldukça tutarlı sonuçlarıyla güven veriyor diyebiliriz.

Güçlü yönlendirme haritası!

Uygulama, havalimanına ulaşmanızı sağladıktan sonra sizi havalimanı içerisinde de doğru ve hızlı bir biçimde yönlendirmeye devam ediyor. Bu özelliğiyle de ‘kaybolmayı imkansız hale getiriyoruz’ ifadesinin hakkının verildiği net olarak söylenebilir.

Ücretsiz Wi-Fİ simgesi

Uygulama, havalimanının vadettiği ‘ücretsiz Wi-Fi’ hizmetini de tek bir tuşa indirgeyerek büyük kolaylık vadediyor. Uygulamanın sağ üst kısmında yer alan Wi-Fi simgesine dokunduğunuzda 1 saat boyunca sınırsız ve oldukça hızlı bir internet bağlantısı sizinle birlikte oluyor.

Havalimanı rehberi hazır!

Bu rehber sayesinde yalnızca kendi uçuşunuzu değil, havalimanında gerçekleşen tüm uçuşları da anbean takip edebilmek mümkün. Uygulamanın bu bölümünde kayıp eşyalar bürosu gibi elzem noktalara ulaşımınız da kolay biçimde sağlanmış oluyor.

Alışveriş ve yeme-içme rehberi!

İstanbul Airport, uygulama içerisinde bulunan Yeme-İçme ve Mağazalar sekmeleriyle de yolculuk deneyiminin farklı ihtiyaçlarını karşılanabilir hale getiriyor. Bu sekmelere dokunulduğunda en uygun ihtiyaçlara en uygun tercihler kısa süre içerisinde belirlenmiş oluyor. (Çok açım, acıkmak üzereyim gibi sekmeler oldukça sempatik. :))

Kısacası, İstanbul Havalimanı deneyimi yaşamak için İstanbul Airport uygulamasını indirmek şart demek mümkün. İndirip deneyimi yaşamak için uygulama mağazasına gitmeniz de yeterli. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >