Herkes İnegöl Köftesi üretemeyecek

Her önüne gelen İnegöl Köftesi üretemeyecek
Her önüne gelen İnegöl Köftesi üretemeyecek

İnegöl Köftesi artık her yerde üretilmeyecek. Çeşitli satış noktalarından halka ulaştırılan İnegöl Köftesi, belirli kontrollere tabi tutulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ''Artık İnegöl Köftesi tabelasını herkese astırmama ve ürettirmeme gibi bir hakka sahip olacağız" dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde hayata geçirilen İnegöl İş Dünyası Platformu 4’üncü toplantısında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Köftesi ve İnegöl Mobilyası’nın ilçenin en bilinir iki markası olduğuna vurgu yaparak, İnegöl Köftesi ile ilgili coğrafi işaretin İTSO tarafından alındığını hatırlattı.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ

Kontrollerle satışa sunulacak

Dünya gazetesinde yer alan habere göre İnegöl Köftesinin artık ticari bir ürüne dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Uğurdağ, “İnegöl Köftesini İnegöl’de ve Türkiye’de herkes üretiyor ve İnegöl Köftesi satabiliyorum diyor ama bu köfte İnegöl Köftesi midir, içerisinde ne vardır, sunumu nasıldır? Bu konularda bugüne kadar yaptırım gücümüz yoktu ama kanuni çalışmalarımız başladı.

Artık İnegöl Köftesi tabelasını herkese astırmama ve ürettirmeme gibi bir hakka sahip olacağız. Sonraki süreçte de İnegöl Köftesinin ambalaj halinde gerek büyük marketlerde gerekse lokanta ve restoranlarda bizim kontrolümüzde satışını sağlayacağız” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >