Hidrojenle çalışan Hyundai Nexo tanıtıldı

Nexo
Nexo

2025 planı kapsamında 18 çevreci otomobil geliştirecek olan Hyundai, bunlardan biri olarak bugün CES 2018'e hidrojen yakıtlı Nexo'yu getirdi. ix35 Fuel Cell'in yerini alacak olan Nexo, 160 beygirlik elektrik motoruna sahip olacak.

İlk hidrojenli otomobil çalışmalarına 20 yıl önce başlayan Hyundai, şimdiye kadar mevcut otomobillerini hidrojenliye çevirerek ürettiği modellerle faaliyet yürütüyordu. CES 2018'de tanıtılan Nexo, Koreli üreticinin özel bir platformda geliştirdiği ilk bağımsız hidrojenli otomobil oldu. ix35 Fuel Cell modelinin yerini alacak olan Nexo'ya çok daha güçlü bir elektrik motoru eşlik edecek.

Sıfırdan 100 kilometreye 9,5 saniyede çıkan, 800 kilometre menzil sunan Hyundai Nexo, 160 beygirlik bir elektrik motorundan gücünü alıyor. Hyundai'nin 2025'e kadar piyasaya sürmeyi taahhüt ettiği 18 çevreci otomobilden biri olan hidrojenli araç, önümüzdeki aylarda belirli ülkelerde satılmaya başlayacak.

ABD'nin bazı şehirleri, bazı Avrupa ülkeleri ve Asya'da satışa çıkacak olan Nexo, hidrojen dolum tesislerinin yetersizliği nedeniyle oldukça dar bir satış ağıyla piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >