Hong Kong'da yürüyen merdiven faciası

Hong Kong'da yürüyen merdiven faciası.
Hong Kong'da yürüyen merdiven faciası.

Hong Kong’da bir alışveriş merkezindeki yürüyen merdiven aniden ters yönde ve oldukça hızlı bir şekilde çalışmaya başlayınca yürüyen merdivendeki insanlar dehşeti yaşadı. İşte o korku dolu anlar...

Hong Kong'daki bir alışveriş merkezinde 45 metrelik yürüyen merdiven aniden yön değiştirince 1'i ağır 17 kişi yaralandı.

Hong Kong'da bir alışveriş merkezindeki yürüyen merdiven aniden ters yönde ve oldukça hızlı bir şekilde çalışmaya başlayınca facia yaşandı, onlarca kişi yaralandı. 45 metre uzunluğu ile ülkenin en uzun yürüyen merdivenlerinde gerçekleşen kaza sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

Kimisi düştü, kimisi merdivenlerin sonuna gelince yuvarlandı. Durum böyle olunca son basamaklarda küçük çaplı bir izdiham çıktı. İnsanların çığlık çığlığa yardım istediği kaza sonunda onlarca kişi yaralandı. Yaralılardan bir kısmı hastaneye kaldırıldı.

Olayı yaşayan bir kadın yetkililere merdivenin ters dönmeye başladıktan sonra, normalden iki kat hızla hareket ettiğini söyledi. Bir görgü tanığı ise olayda 14 kadın ve 3 adamının yaralandığı ve ilk müdahalelerinin alışveriş merkezinde bulunan kurtarma görevlileri tarafından yapıldığını söyledi

Merdivenin son yapılan denetlemeden geçtiğini söyleyen alışveriş merkezi yetkilisi ise, merdivenin iki haftada bir rutin kontrollerinin yapıldığını ve merdiveni yapan şirketten olay ile ilgili soruşturma başlatmalarını istediklerini söyledi.

İşte o korku dolu anlar...


Video: Hong Kong'da yürüyen merdiven faciası









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >