HTC’nin yeni amiral gemisi U11+ tanıtıldı: Fiyatını hak ediyor mu?

HTC U11+ tanıtıldı.
HTC U11+ tanıtıldı.

Tam boy ekranıyla ilgi çeken, Tayvanlı şirket HTC’nin son amiral gemisi HTC U11+ tanıtıldı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda farklı ülkede satışa çıkacak olan akıllı telefon, birçok özelliğiyle şimdiden ilgi çekmeyi başardı.

HTC, çıkardığı telefon modelleriyle birçok kullanıcının dikkatini çekmeye ve onları sadık müşterileri kılmaya devam ediyor. HTC’nin yeni akıllı telefonu, bir önceki modelden daha büyük bir ekran ve pil ile donatılmış vaziyette yeni sahiplerini bekliyor. Telefon yarı saydam likit yüzey tasarımıyla bir önceki modele oranla ciddi bir inceliğe sahip. IP68 sertifikasıyla su ve toza karşı dayanıklı olan HTC U11+, 18:9 çerçeve oranlı 6 inçlik ekranıyla 2K çözünürlüğe sahip görüntüler sunuyor. Gorilla Glass 5 ekranı darbelere karşı korumalı kılıyor.

Akıllı telefonun ebatlarını büyütmeden ekranın ön yüzde sahip olduğu alanı artıran HTC, daha büyük bir ekranı, elde rahatsız etmeyecek kadar kolay yer tutan bir tasarımla sunmayı başarmış. Bu başarı için bir önceki model U11’de cihazın ön yüzünde yer tutan parmak izi okuyucuyu arkaya taşımak gerekse de kullanıcıların, genel olarak ciddi bir avantaj ile karşı karşıya olduğunu belirtmeliyiz. DxOMark’ın değerlendirmesinde 100 üzerinden 90 puan almayı başaran HTC U11’den daha iyi bir kameraya da sahip olan HTC U11+ kendi sınıfı için oldukça iddialı bir performans vadediyor.

Cihaz; 12 MP, UltraPixel 3 arka kamera, f1, 7 diyafram aralığına ve optik görüntü sabitleme yeteneğine sahip. 8 MP ön kamera ise HDR Boost ve parazit azaltma özellikleriyle donatılmış. Kamerası dışında işletim sistemiyle de ilgi çeken HTC U11+, Android 8.0 Oreo ile geliyor. Gücünü Qualcomm Snapdragon 835 mobil işlemciden alan telefonun pili 3.930 mAh olacak. Birçok farklı özelliğiyle kalıcı bir performans vadeden akıllı telefonun Avrupa için satış fiyatı ise 799 Euro olacak. 20 Kasım’da ön siparişe açılacak telefonun bu fiyat üzerinden alıcı bulup bulamayacağı merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >