Huawei’den akıllı saat hatası: Watch GT yanlışlıkla ortaya çıktı!

Huawei, yeni akıllı saatini yanlışlıkla tanıtarak Watch GT'ye dair merakları erkenden ortadan kaldırmış oldu.
Huawei, yeni akıllı saatini yanlışlıkla tanıtarak Watch GT'ye dair merakları erkenden ortadan kaldırmış oldu.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, büyük bir yanlışlığa imza atarak yeni akıllı saati Watch GT’yi yayınladı. 16 Ekim’de resmen tanıtılacağı açıklanan saat, bir anlık dalgınlıkla ortaya çıkmış oldu…

Çin’in en büyük teknoloji üreticileri arasında gösterilen Huawei, her geçen gün büyüyen bir ağa sahip. Hem üretim hem pazarlama hem de performans noktasında başarılı cihazlar ortaya çıkarmayı başaran şirket, 16 Ekim’de resmen tanıtacağı iddialı akıllı saati konusunda bir hata yaptı.

Huawei, resmi internet sitesinde, tanıtımından önce paylaştığı akıllı saatini hemen yayından kaldırsa da TechAndroids isimli bir site cihazın özelliklerini ve görüntüsünü yakalamayı başardı.

Huawei Watch GT, şık tasarımıyla da ilgi çekiyor.
Huawei Watch GT, şık tasarımıyla da ilgi çekiyor.

Güçlü batarya performansı da saatle birlikte gelecek

Huawei’nin yeni akıllı saati Watch GT, 1.3 inçlik 454x454 çözünürlüğünde AMOLED dokunmatik bir ekrana sahip olacak ve Cortex-M4 işlemcisiyle gelecek. 420 mAh değerinde bir bataryayı bünyesinde barındıran akıllı saat, bu batarya gücüyle birlikte 30 günlük saat, 2 haftalık normal kullanım süresi ve 22 saatlik GPS açıklık performansı vadedecek.

Huawei’nin yeni akıllı saati Watch GT, arka kısmında bir kalp ritim sensörü de barındıracakken, 5 ATM basınca kadar dayanıklı olacak. Kordonsuz hali 46 gram ağırlığında olan cihaz, 316L paslanmaz çelik kasa ve seramik çerçeveyle gelecek. Parmak izlerini azaltmak amacıyla PVD kaplamayı da sisteme ekleyen Huawei, birçok detayı göz önünde bulundurduğunu da kanıtlamış oldu.

Huawei Watch GT, ritim ve sağlık özellikleri konusunda muadilleri için ciddi bir rakip oluşturuyor.
Huawei Watch GT, ritim ve sağlık özellikleri konusunda muadilleri için ciddi bir rakip oluşturuyor.

Huawei’nin kendi işletim sistemi kullanılacak

Google Wear OS özelliğinin saatte bulunmamasıyla ‘hayal kırıklığı’ oluşabilecek olsa da Huawei’nin bizzat geliştirdiği kendi işletim sistemi de performans noktasında iddialı sayılabilir. Cihaz, en doğru konumu en ideal sürede bulabilmek amacıyla GPS/GLONASS/Beidou/Galileo sistemlerine de adaptasyonlarını sağlamış olacak.

Hızlı şarj özelliğini Watch GT’ye adapte eden Huawei, yüksek mAh değerli bataryasına karşın 0’dan 100’e şarjını iki saatin altında bir sürede gerçekleştirmiş olacak. Watch GT’nin ortalama satış fiyatı ise 200 Euro civarında olacak…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >