Huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlara koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçildi. Bugünden itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlarla onların bakımından sorumlu kişiler aşılanmaya başlandı. 90 yaş üzeri vatandaşlar da evlerinde aşılanacak.

Türkiye'de aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımı bugün başladı. "COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre birinci aşamada yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasına devam ediliyor. 833 bini aşkın sağlık çalışanına koronavirüs aşısının ilk dozu uygulandı.

Yakında 1 milyona ulaşacak aşılamada bugünden itibaren yeni aşılama grubu başladı. Huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına bugün başlandı.

Ayrıca 90 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına da evlerinde başladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin sağlık müdürüyle aşılama takvimi ve stratejisine ilişkin video konferans yöntemiyle görüştü. Bakan Koca, tüm illerde huzurevi ve bakımevlerinde aşılamanın hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Hafta sonuna kadar huzurevi ve bakımevlerinde yaşayanların aşılanmasının tamamlanmasına gayret edelim mesajını verdi.

Tüm hızıyla devam eden aşılama sürecinde 833 bini aşkın sağlık çalışanı aşı oldu. Yakında 1 milyona ulaşacak aşılama 28 günde iki doz halinde yapılıyor. Aşı olanların sayıları https://covid19asi.saglik.gov.... anlık güncelleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >