Hyundai ve Kia’dan yeni hamle: Akıllı telefon özelliği artık otomobillerde

Hyundai
Hyundai

Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulaması olan Kakao, ülkesinin otomotiv devlerinden Hyundai ve ona ait Kia ile bir anlaşma imzalayarak ortaklığa başlandığını duyurdu.

Güney Kore’de kullanılan akıllı telefonların %95’inde bulunan KakaoTalk isimli uygulamanın sahibi Kakao, başka alanlarda da aktif olmaya başlıyor. Ünlü ulaşım şirketi Uber’e rakip bir ulaşım uygulaması Kakao Mobility’i de kullanıma sokan şirket ayda 50 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak pazar lideri konumuna geldi. Şirket çalışmalarını bunlarla sınırlı tutmamaya da kararlı. Yapay zeka konusuna da önemle eğilen şirket çalışanları Hyundai ve Kia ile birlikte çalışacak.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Hyundai ve Kia’nın belirlenmiş otomobilleri için sesli asistan teknolojisi geliştirecek olan Kakao, otomobil kullanırken ulaşması güç olan servisler için hizmet verecek. Benzin istasyonu, restoran, ATM gibi konum bazlı bilgilere, web aramalarına ve güncel otomobil verilerine ulaşımı sağlayacak uygulama müzik ve eğlence alanında da paylaşımlar yapacak. Kakao I ismi verilen teknoloji, görüntü tarama, metni sese çevirme, doğal dil algılama ve sohbet robotları için kullanılabilir olacak. Kakao, bu hizmetini yazılımcılara açık hale getirerek özelliklerin gelişmesine katkıda bulunmak istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >