İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: 'Vale ve değnekçi' düzenlemesi geliyor

Arşiv
Arşiv

İçişleri Bakanlığı, yetkisiz park yaptırarak vatandaşlardan zorla ücret talep edenlerin engellenmesi ile vale hizmetlerinde standart sağlanması amacıyla yönetmelik taslağı hazırladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın "vale ve değnekçi" sorununu ortadan kaldırmak ve vale hizmetlerine standart getirmek amacıyla hazırladığı yönetmelik taslağına göre, vale hizmeti vermek isteyen işletme bunu ruhsatına işletmek zorunda olacak, müşteri, vale hizmeti almaya zorlanamayacak.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerdeki yetkisiz çakar kullanımı ve çekici sorununa yönelik tedbirlerin ardından restoran, kafe ve eğlence mekanları gibi işletmelerin önlerinde "vale", kaldırım kenarları veya otopark ruhsatı olmayan alanlarda "değnekçi" tabiriyle yetkisiz park yaptıran ve vatandaşlardan zorla ücret talep edenlerin engellenmesi için harekete geçti.

Bakan Soylu'dan açıklama

Bakan Soylu, vale düzenlemesiyle ilgili olarak, "Eğitimini alan, aynı zamanda bu konuda kimliklendirilen bir sistem olacak vale sistemi. Vatandaşımızın bir tabirle bildiği değnekçilerin, bir fırsat bulup vatandaşımızın huzursuz eden anlayışı da ortadan kaldıracaktır. Kurumların vale sistemi varsa, bunları sağlayabilmek kabiliyeti olacaktır. Aksi takdirde emniyetimiz, jandarmamız bu hizmetlere ancak izin verebilecek. Aksi takdirde herhangi bir şekilde izin verilmeyecektir. Bunu ayrıştırmak lazımdı. Çakar meselesinde önemli adımlar attık, araç çekme meselesinde trafikte önemli adımlar attık, şimdi vale meselesini de standarda bağlayacağız. Adım adım süreçleri hayata geçireceğiz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >