İçişleri Bakanı Soylu'dan canlı yayında iddialara yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Bir operasyondur. Hedef Türkiye" dedi. Soylu, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise "Hiş düşünmedim" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden yayınladığı videolardaki iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı televizyonda bu konudaki soruları yanıtlayan Soylu, öne çıkan şu ifadeleri kullandı:

"İstifa etmeyi hiç düşünmedim"

Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili genel bir değerlendirme yapan Soylu, "17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz bütün süreçlerde Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Bir operasyondur. Hedef Türkiye" dedi. Soylu, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise "Hiş düşünmedim" yanıtını verdi.

Sedat Peker'in cezasını çekeceğini ifade eden Soylu, "Bedelini ödeyecek, gelip adalete teslim olacak. Cezasını çekecek ve çıkınca yanındaki şebeklerle irtibatı olmayacak" dedi.

Kolombiya'dan uyuşturucu sevkiyatı

Kolombiya'dan uyuşturucu sevkiyatı sorusuna Soylu, "Biz hem hedef hem transit ülkeyiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu mücadelesini ortaya koyduk. Türkiye'ye sentetik uyuşturucu Belçika ve Hollanda'dan gelir Arap ülkelerine gelir. Bunlar bilinmez işlermiş gibi, esrarengiz bir şekilde ortaya koyup, Türkiye'yi böyle bir tabloyla karşı karşıya koymak vatanseverlik mi?" yanıtını verdi.

Sedat Peker'e koruma iddiası

Sedat Peker'e koruma iddiaları hakkında Soylu, "26 Ocak 2015 'ben koruma istemiyorum', daha sonra 'ben istiyorum' diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör bir araya geliyor ve kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet tehditleri belirler. Bu riskli bir iştir. Benim dönemimde koruma 5 bine düştü" dedi.

Soylu, Kutlu Adalı cinayeti iddiasıyla ilgili olarak talimat verdiğini ifade ederek, "Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim için namus meselesidir" dedi.

Mehmet Ağar'ın marinada görev almasına ilişkin Soylu, "Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum" dedi.

Hadi Özışık açıklaması

Hadi Özışık'la görüşmesini aktaran Soylu, "Hadi Özışık'a telefon açtım 'Yaptığın çok yanlış memleketi de sattın, bizi de sattın' dedim" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in bir milletvekiline 10 bin dolar verdiği iddialarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Soylu, "Bu bir siyasetçi, savcıya açıklayacağım" dedi.

Silivri Emniyet Müdürü'nün intiharı

Silivri Emniyet Müdürü'nün baskı sonucu intiharı iddiaları için Soylu, "Silivri Emniyet Müdürüne Soylu baskı yaptı diye bir şey olur mu? Biz insanlara can veriyoruz, bir insanın canlı kalabilmesi için. Kendim böyle bir şeyin içinde olsam sorumluluğunu alırım. Cumhuriyet gazetesine 'Biz bu konuda sayın bakanla ayrı tarafız' diye söylenir mi? Bunu bana izah edebilir mi? Hayatta yaptığım işle ilgili ne sorarsanız cevap veremeyeceğim hiçbir şey yoktur" dedi.

Koalisyon tartışmaları

Soylu, 2015 yılındaki koalisyon tartışmaları süreciyle ilgili açıklamasında, "Tartışmalar o kadar şiddetli oluyordu ki, bir ara sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu, 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum' dedi. 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 arasındaki süreci anlatıyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >