IDC raporu: iPhone satışları 2019'da %14.8 oranında düşecek!

iPhone
iPhone

● IDC, dünya çapında akıllı telefon kullanımına yönelik kapsamlı istatistikler ve öngörüler paylaşmaya devam ediyor. Son araştırma, bu sene iPhone satışlarının %14.8 oranında düşeceğini gösteriyor.
● 5G telefon hacminin düzenli olarak yükseleceğini belirten IDC, yeni iPhone'larda gelecek yıldan itibaren kullanılacak bu teknolojinin aslında satışlara önemli etki yapacağını belirtiyor. Ayrıntılar haberimizde:

IDC, kısa süre önce 2019'un ikinci yarısı ve 2020'nin başlangıcını kapsayan süreç için akıllı telefon endüstrisi öngörülerini paylaştı. Özellikle Apple konusunda merak edilenlerin yanıt bulduğu bu araştırmada, 5G destekli modele dair çeşitli detaylar da yer alıyor. Araştırma sonuçları aslında iPhone'lar için bu yılın epey zorlu geçeceğini gösteriyor.

Endüstrinin geneline bakıldığında 2019'daki akıllı telefon satışlarının 2018'e göre %2.2 oranında düşmesi bekleniyor. Ancak 2020 yılında 5G akıllı telefonlarla birlikte %1.6'lık artış bekleniyor. Konuyla alakalı tam açıklama şu şekilde:

  • 2020, 5G'nin hızlanmaya başladığı yıl gibi görünüyor. IDC, 5G telefon satışlarının 2020'de sevk edilen akıllı telefonların %8.9'une ulaşmasını bekliyor. Bu da aslında toplamda 123.5 milyon adet cihaz anlamına geliyor. Bu rakamın 2023'e kadar %28.1'e yükselmesi bekleniyor.

IDC, iPhone'lar için 2019'da bir önceki yılın aynı dönemine göre %14.8 düşüş bekliyor. Bu da aslında 177.9 milyon sevkiyat anlamına geliyor. Sebep büyük ölçüde 5G'nin eksikliği olarak belirtiliyor. Apple'ın 2020'de 5G'ye geçiş yaptığında iPhonesatışlarının artırarak pazarkoşullarında diğer şirketlerin önüne geçeceği düşünülüyor.

    iPhone'ların 2019'da 5G cihazların olmayışının yanı sıra çoğunlukla pazardaki hareketlilik sebebiyle ciddi bir düşüş bekleniyor.

İsabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo da aslında 5G destekli iPhone için 2020 tarihini işaret ediyor. Anlaşılan o ki bu akşam tanıtılacak olan yeni iPhone'lar da 5G özelliğinin gelmesi imkansıza yakın.

IDC öngörülerinde Android ve iOS platformlarının durumu bu şekilde.
IDC öngörülerinde Android ve iOS platformlarının durumu bu şekilde.

Dünya çapında 2023'e kadar hem Android hem de iOS'un dağılımını gösteren veriler tablo durumu özetliyor. Bunların tamamının öngörü olduğunu da unutmamak gerekiyor.

5G destekli modellerin satışları önemli oranda etkileyeceğini düşünen IDC, 5G öngörülerini de buna göre belirliyor.
5G destekli modellerin satışları önemli oranda etkileyeceğini düşünen IDC, 5G öngörülerini de buna göre belirliyor.

Araştırmalar, 2023'e kadar 5G akıllı telefonların hızlı bir şekilde artacağını gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >